NRK Meny
Normal

Leter etter løsninger på verdens største oljemesse

Nedgangstidene preger oljemessa OTC i Houston. Hele verdens oljeindustri er samlet for å prøve å finne løsningen på oljekrisen.

Kristin Reitan Husebø, Bjarne Kvadsheim og Christine Sagen Helgø på den malaysiske standen på OTC

Kristin Reitan Husebø, Bjarne Kvadsheim og Christine Sagen Helgø på den malaysiske standen på OTC

Foto: Privat

– Alle er berørt av den fallende oljeprisen og ikke minst fokuset på kostnader. Det er ikke noe norsk fenomen, men i hele verden, sier Stavangerordfører Christine Sagen Helgø.

Hun er president for koalisjonen Verdens energibyer (WECP), og møtte med ordførerne i de 22 medlemsbyene på Offshore Technology Conference (OTC) i går.

– Vi snakket mye om nedgangstidene i oljeindustrien, og alle merker situasjonen. Vi diskuterte hva som er fellesnevneren og hvordan vi kan jobbe sammen for å få flere bein å stå på i fremtiden, sier hun.

Trenger flere bein å stå på

Verdens fremste ordførere snakket om mulig løsninger på oljekrisen, hvordan de kan få flere bein å stå på og hva oljeindustrien kan gi til andre industrier.

– Vi snakket ganske mye om hvordan vi kan bruke dagens teknologi innen olje og gass til andre næringsveier, sier Sagen Helgø.

– I Houston bruker de teknologien fra oljesektoren til å utvikle blant annet romfart, helse og IKT. De har klart å tilrettelegge for flere bein å stå på, og er ikke så oljeavhengige som vi skulle tro, sier hun.

Rogaland på OTC

Teknologibedriften Fishbones fra Sandnes vant den prestisjefylt teknologipris «spotlight on new technology awards» i forbindelse med OTC. På bildet er Bjarne Kvadsheim (Sp), teknisk direktør i Fishbones, Thomas Jørgensen, Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø og Kristin Reitan Husebø, direktør i Greater Stavanger.

Foto: Privat

Vil ha oljefolket på messe i Stavanger

En delegasjon på 240 personer fra Rogaland er nå på oljemesse i Houston, Texas. I tillegg til oljeansatte og politikere er en delegasjon fra den norske oljemessa ONS på plass for å overbevise industrien om å ta turen til Stavanger i slutten av august 2016.

– ONS-ledelsen har en kjempeviktig oppgave med å promotere ONS 2016, og det gjør de på en god måte. Alle nordmenn her i Houston må fortelle hvor viktig det er at alle selskapene kommer til ONS neste år, sier Sagen Helgø.

I fjor besøkte over 75.000 oljemessa, som arrangeres annethvert år. I år skulle ONS ha arrangert ONS Norway, en mye mindre utgave for bedrifter på norsk sokkel, men den ble kansellert på grunn av dårlige tider i bransjen.