Lenden klar for byen igjen

Mandag går teppet opp for sangforestillingen om Lars H. Lende.

Magnus Falck og Svein Tang Wa
Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

Hele Rogalands Svein Tang Wa er den samfunnsengasjerte barnevennen og byoriginalen fra Stavanger.

Ni forestillinger i Teaterhallen skal det bli, og billettene er så godt som utsolgt allerede.

Flosshatten med flaggbånd er på plass. Trompeten rundt halsen likeså. Stavanger-trubadur Svein Tang Wa er klar for rollen som Lars H. Lende. Oppfinner, barnevenn, samfunnsrefser, forretningsmann og redaktør, som døde i 1971.

- Folk sier at denne rollen passer godt for meg. Jeg tror jo litt på det jeg også, jeg er liten og tjukk. Og Lenden var en riktig "trave". Han samlet inn penger og kjøpte ponnier og ga dem vekk til folk i byen. Folk holdt ponnier i hagene sine før de fikk råd til å kjøpe gressklippere. Han hadde også en avis som han skrev i og solgte den for en dyr penge som gikk til ungdomsarbeidet sitt, sier Svein Tang Wa.

Svein Tang Wa som Lars H. Lende
Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

Mandag er det urpremiere i Teaterhallen, med manus av Per Inge Torkelsen, sangtekster av Gunnar Roalkvam, og musikk av Eddie Andresen. Legenden Lenden blir teater med barnehagebarn fra Hannes Lekestue, elever fra St. Svithun Videregående skole - og altså - Svein Tang Wa

Torfinn Nag er regissør, og selv om han har fått mye erfaring etterhvert har han aldri hatt med så unge skuespillere å gjøre.

- De må være sju år for å være med i Barneteatret, men her i forestillingen er de helt nede i to år. Så det er veldig rørende. Det er nesten 60 års aldersspenn opp til Svein. Jeg kan love en koselig familieforestilling, sier Nag.

Teaterstykket er støttet av Stavanger2008.

Flere nyheter fra Rogaland