Hopp til innhold

Leksehjelp til tenåringer

Nå skal foreldre med barn på videregående slippe å svette mer over avanserte kalkulatorer og tunge romaner. På mandag starter nemlig Leksehjelpen opp i Stavanger bibliotek.

Karoline Helgevold er positiv til Leksehjelpen
Foto: Lise Kalstad / NRK

Prosjektet er et samarbeid mellom Røde Kors lokalt og Stavanger bibliotek.

Leksehjelpen er åpen for alle elever i den videregående skolen, og man kan enten komme alene eller i grupper. Karoline Helgevold er elev på Våland videregående, og syns tilbudet virker som en god idé.

Godt mottatt

- Dette er kjempeflott. Mange elever sliter med lekser, og mister motivasjonen om de ikke får det til, sier Helgevold. 

Tilbudet gjelder mandag til torsdag og hver dag tilbys det hjelp i ulike fag. Alle som skal hjelpe elevene, har høyere utdanning og et eget spesialfelt. Noen er ansatte i oljebransjen, noen er studenter og atter andre er tidligere lærere. Astrid Omdal tilhører den siste gruppen, og hun vet hvorfor hun vil bruke fritiden sin på Leksehjelpen.

 

Astrid Omdal skal være med på Leksehjelpen
Foto: Lise Kalstad / NRK

- Det er kjekt å være sammen med ungdom. Dessuten gir det impulser til oss voksne, sier Omdal 

 

 

Øke motivasjonen

Omdal har undervist fremmedspråklige ved Sola videregående, og håper hun kan bidra til økt motivasjon blant elevene.

Tilbudet skal først og fremst hjelpe elevene, men vil antakeligvis bli godt mottatt av foreldrene også. Det bekrefter mor til Karoline Helgevold, Toril Helgevold.

- Mange foreldre kan ikke hjelpe barna sine som går på videregående skole fordi fagene har forandret seg mye siden de selv gikk på skolen, sier Helgevold.

 

Siri Vikse og Anne Espeland er prosjektledere for Leksehjelpen
Foto: Lise Kalstad / NRK

 

Siri Vikse og Anne Espeland som er prosjektledere for Leksehjelpen, håper at opp mot 30 elever skal benytte seg av tilbudet.

- Hvis det kommer så mange blir vi veldig glad. Vi tror at dette er et veldig godt tilbud fordi det er lyst og trivelig på biblioteket, det er sentralt og det finnes mange oppslagsverk her, sier Vikse og Espeland.