Lekepistol utløste væpna aksjon

Seint på kvelden 17. mai fikk politiet melding om at to menn var observert med våpen i Sandnes sentrum.

Lekepistol utløste væpna aksjon

Flere politipatruljer rykka ut til Sandnes sentrum etter meldinga om våpen. Det viste seg altså at det dreide seg om en lekepistol.

Foto: Ronny Hjertås

Det var flere vitner som meldte fra til politiet om at de hadde sett mennene like før klokka 23.

Det gjorde at politiet bevæpna seg da de rykka ut til Sandnes sentrum. De spora etter hvert opp to gutter på 17 og 23 år. På dem fant de en leketøypistol, som blei beslaglagt.

– Ungdommene erkjente å ha vært tankeløse. Begge blir anmeldt, opplyser Rogaland politidistrikt.

Kun tre av 17 fest-naboer fikk hjelp fra politiet

Etter en rolig 17. mai-feiring, blei natta langt travlere for politiet. Til sammen blei 13 personer bortvist fra sentrum i Stavanger, Sandnes og Bryne på grunn av fyll.

I tillegg var det mange som valgte å ha hjemmefest, noe som igjen gikk utover naboene. Rogaland politidistrikt blei til sammen kontakta av 17 personer, som meldte om høylytte fester.

– En travel natt har gått utover fortvilte innringere. Kun tre av 17 innringere opplevde at politiet responderte på deres ønsker om å få nattero. Den som holder fest, har et ansvar for å ta hensyn, opplyser politiet.

Fyllekjøring og slåssing

På Vigrestad blei en mann satt i arresten, mistenkt for fyllekjøring. Like før klokka 02.30 fikk politiet melding om ei utforkjøring, der bilføreren hadde stukket av. Politiet fant etter hvert mannen, som måtte avlegge blodprøve.

Også i nordfylket blei det nok å gjøre for politiet. Blant annet blei en mann i 40-åra satt i arresten, etter en slåsskamp på et utested. Mannen hadde først barka sammen med en annen gjest, før han også slo til en vakt.

– Han får muligheten til å forklare seg søndag, ifølge Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.