NRK Meny
Normal

Leier ut biler på dugnad til eldre

Avis bilutleie har bestemt seg for å leie ut sine biler gratis til Frivilligsentralen i Stavanger på søndager. Målet er at flere av de eldre skal komme seg ut på tur.

Avis bilutleie

Avis bilutleie i Stavanger skal leie ut bilene sine gratis hver søndag til Frivilligsentralen.

Foto: Rikke Lunde Andersen / NRK

– Vi ser at i helgene, og spesielt på søndager så har vi en del biler stående. Så da tenker vi, kan ikke vi være med og gjøre en kjempeinnsats for dem som har behov for det? Så da ønsker vi å stille med disse bilene, sier Tina Simonsen, stasjonssjef ved Avis.

Tina Simonsen

Tina Simonsen, stasjonssjef ved Avis, sier hun er glad for at bedriften kan bidra til at de eldre kommer seg ut.

Foto: Privat

Tilbudet er til frivillige som ønsker å ta med seg eldre på tur, men som kanskje ikke har tilgang til bil. Simonsen forteller at det var Avis i Narvik som først startet opp med dette, og at etterspørselen der var stor.

Stiller til dugnad

– Så da tenkte vi at vi kan ikke være dårligere i Stavanger, det må være en god dugnadsånd her og, så da kan vi være med å bidra til det, sier Simonsen.

De som vil benytte seg av tilbudet må være registrert i frivilligsentralen, også bestiller frivilligsentralen bil for den enkelte. Simonsen forteller at sjåføren er sikret med forsikring som de dekker.

I morgen er første søndag de begynner med dette, og da skal selveste varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) som skal ta med seg noen på tur.

Bjørg Tysdal Moe

Varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) tror det er viktig for de eldre å komme seg ut.

Foto: NRK

– Jeg synes det er et veldig flott tilbud. Det kan bli lange dager for eldre på sykehjem eller ensomme som ikke har noen pårørende i nærheten. Og personalet har gjerne ikke tid til å ta de med ut, så da kan vi som frivillige bidra med å ta med de eldre ut på tur. Noe jeg og tror vil være til glede for meg som sjåfør, sier hun.

Kreativt initiativ

Tysdal Moe sier at hun håper engasjementet som Avis viser vil gjøre at flere ønsker å bidra.

– Det er kreativt at Avis gjør dette. Det at firmaer, enkeltpersoner og organisasjoner ser hva de kan bidra med er flott, og jeg tror vi trenger flere slike gode initiativ.

Tilbudet om å leie ut gratis bil er noe Avis vil fortsette med hver søndag.

– Dette er ikke noe vi prøver ut, og det er ikke noen kampanje. Vi bare setter i gang, også håper vi at flest mulig melder seg på etter hvert, sier Simonsen.

– Kjekt å se våren komme

Og Tysdal Moe gleder seg til turen på søndag.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg vet jeg skal kjøre med en fra Stavanger, så da skal vi kjøre der han vil.

– Det er så kjekt å komme seg ut, se våren komme, se bydelene som utvikler seg og gjerne fortelle hverandre om gamle dager. Dette er nok like viktig for de eldre som for oss andre, sier varaordføreren.