Hopp til innhold

Legger ned overgriper-side på Facebook

En gruppe menn fra Østlandet legger ned Facebook-siden de opprettet for å identifiserer menn fra hele Norge som er dømt for seksuelle overgrep mot barn.

Overgrepsdømte på Facebook

På denne Facebook-siden blir angivelig overgrepsdømte identifisert med fullt navn og bilde. Nå legges siden ned.

Foto: Skjermdump

– Vi kommer til å legge ut et par siste saker før vi gir oss, men etter det er Facebook-siden historie. Vi takker så mye for at dere har fulgt oss, for alle tips og for at vi sammen kanskje har klart å stoppe et nytt overgrep, skriver gruppen på Facebook-siden torsdag morgen.

De sju mennene bak Facebook-siden har identifisert ti menn med navn, bilde, alder, bosted, dom og en rekke saksopplysninger fra rettssaken eller mediene, og mottatt kritikk fra blant annet førsteamanuensis Bjørnar Borvik ved Det juridiske fakultet på UiB, advokat Odd Rune Torstrup og Kripos.

– Kan ødelegge for rettssaker

– Fremgangsmåtene disse sidene eller personene bruker for å innhente informasjon kan være ulovlige, og gjør at det de finner ikke kan brukes i en eventuell senere rettssak, sa Anne Bye Sandal, kommunikasjonssjef i Kripos, til NRK onsdag.

Administratoren av siden sa også at de er innforstått med at dette er straffbart.

– Vi vet at vi risikerer mye. Men det blir gjort for lite for å verne barna, derfor må noen ta kampen, sa administratoren til NRK.

Flere nyheter fra Rogaland