NRK Meny
Normal

Müller forlot rettssalen da bevis ble lagt frem

Rettssaken er i gang på dag nummer to, og politiet legger frem bevisene som kan felle Thomas Müller. Han ba om å få forlate rettssalen da det ble lagt frem bilder fra funnene i drapssaken.

Krimteknikar i Rogaland politidistrikt Lena E Jonassen og politiførstebetjent Ståle Østerhus politif

Politiførstebetjent Ståle Østerhus og Krimtekniker i Rogaland politidistrikt Lena E Jonassen gjør seg klare til å legge frem bevis mot Thomas Müller.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Politiet sine egne eksperter skal i dag vitne i rettssaken mot drapstiltalte Thomas Müller.

Hele åtte eksperter fra politiet vil i dag redegjøre for sine funn fra etterforskningen av drapet på den 36 år gamle tobarnsmoren i påsken.

I går forklarte den tiltalte selv i retten at kona, Agnes Müller, ønska å avslutte livet, og at han bare gjorde det hun ba om.

Aktor mener på sin side at sjalusi var motivet for drapet.

Går gjennom tekniske spor

En omfattende etterforskning av saken har resultert i en mengde tekniske spor.

I dag vil etterforskningseksperter fra politiet forklare retten hvilke funn og konklusjoner de har trukket i saken. Sentralt står flere nettbrett, mobiltelefoner og en diktafon som har vært brukt til opptak inne i huset på Forsand hvor den tyske familien bodde.

Det var blant annet søkeloggen på nettbrettet til Thomas Müller sette politiet på sporet av liket.

Motstridende vitneavhør gjorde at han ble siktet i saken en uke etter at leteaksjonen var igangsatt 23. april i år. Det ble gjort beslag i nettbrettet hans og de sjekket transaksjonene hans på bankkortet.

Prøvde å slette bevis

Vitne skal også politimannen Ståle Østerhus som ledet søket etter den døde kvinnen, og til slutt pekte ut området i Lysefjorden hvor liket ble funnet.

De oppdaget da at tiltalte hadde kjøpt en gummibåt på onsdag før skjærtorsdag. I søkehistorikken fant de søkeord som han hadde slettet.

Han hadde blant annet søkt på hvordan en senker et lik, og han hadde søkt etter undervannskart over Lysefjorden.

Derfor begynte politiet å se seg om etter steder i Lysefjorden der en kunne gå ut med gummibåt. Dørvika var en av to aktuelle steder som ble undersøkt.

Fant Agnes

Etter bare fire timer søk fant de noe som lignet på en kropp pakket inn i presenning, plast og med gjenstander brukt som lodd knytt til seg. Funnet ble gjort et stykke utfor badestranden i Dørvika. Gummibåten lå under funnet og hadde flere hull i seg.

Tirsdag 6. mai ble funnet heist opp, og ikke lenge etter ble det konstatert at det var Agnes Elisabeth Muller som var funnet.

Påtalemyndigheten mener Thomas Müller med overlegg drepte kona etter at han først hadde voldtatt henne. Den tiltalte rørleggeren har avvist at drapet skjedde med overlegg og han nekter for å ha voldtatt henne. Saken vil pågå til fredag.

Bakgrunn

Agnes Müller

Det var her i Dørvika i Lysefjorden at politiet fant Agnes.

Foto: Politiet/NRK

Agnes Elisabeth Müller ble meldt savnet fra Forsand i Ryfylke den 16. april. Den 29. april ble ektemannen siktet for forsettlig drap.

Den 5. mai fant politiet noe som lignet på et menneske på 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Det viste seg å være Agnes Müller.

Hun ble bisatt fra Forsand kirke den 28. mai.