Hopp til innhold

Lege kan få tre års fengsel for sex-overgrep

52-åringen kan og bli fradømt retten til å praktisere som lege.

En 52 år gammal lege risikerer flere års fengsel for seksuelle overgrep mot tjue kvinnelige pasienter.

Aktor la i dag ned påstand om tre års fengsel. Hun mener at at legen også skal miste retten til å praktisere som lege på ubestemt tid.

Les også: Overgrepstiltalt lege møter i retten

Aktor Brita Lysaker sier påstanden er streng, og begrunner det med at saken er svært alvorlig

Legen er tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang med flere pasienter. Han sa seg ikke skyldig på alle tiltalepunktene da rettsaken startet i Haugaland Tingrett forrige mandag.

Jente under 16 år

Det alvorligste tiltalepunktet gjelder seksuell handling mot ei jente under 16 år som oppsøkte legen på grunn av et innsektsstikk på ankelen.

Han er også tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang med fire andre kvinner. Strafferammen for disse tiltalepunktene er på seks år.

I tillegg er han tiltalt for elleve tilfeller der han skal ha foretatt en seksuell handling uten samtykke, og fire tilfeller der han i ord eller i handling har vist seksuelt krenkende atferd.

Søkte behandling

Felles for alle tyve tiltalepunkter er at kvinnene har oppsøkt legen for å få behandling for ryggplager, hoste, forkjølelse eller andre plager for deretter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep som tiltalen beskriver i detalj.

Arvid Sjødin er forsvarer for legen. Sjødin sier legen mener det må være utenforliggende forhold eller misforståelser som ligger til grunn for alle anmeldselse.

Legen har vært varetektsfengslet siden september.