NRK Meny
Normal

Siktet for underslag av over 15 millioner kroner

Den tidligere SOS Rasisme-lederen er siktet for underslag av over 15 millioner kroner. Kjell Gunnar Larsen avhøres nå.

SOS Rasisme

Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme. Bildet er tatt fra en tidligere anledning.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

I dag tidlig gikk politiet til aksjon mot boligen til daglig leder Kjell Gunnar Larsen (57) i SOS Rasisme, ifølge Dagbladet.

– Etterforskningen viser at store beløp er gått fra SOS Rasisme og til privatpersoner. Det er snakk om millionbeløp. I den forbindelse fikk vi rettens tillatelse til å ransake Kjell Gunnar Larsens bolig i dag, sier politiadvokat Hallvard Bjørndal som leder økonomiteamet i Haugesund, til NRK.

Huset til daglig leder Kjell Gunnar Larsen i gamle SOS Rasisme

Politiet gikk til aksjon mot boligen til leder for SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, i dag tidlig.

Foto: Thomas Halleland

Bjørndal har i lang tid etterforsket økonomiske uregelmessigheter i SOS Rasisme.

Siktet for underslag i millionklassen

Larsen var mandga ettermiddag i avhør.

– Han vil trolig bli sittende i varetekt over natten. I morgen skal politiet ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Bjørndal.

I tillegg til underslag av over 15 millioner kroner omfatter og siktelsen unndragelser og boforringelse av mangfoldige millioner.

– Saken er svært omfattende å etterforske, og omfatter mange konti og kompliserte transaksjoner, sier Bjørndal.

Larsens forsvarer, Erik Lea, sier til NRK.no at hans klient ikke erkjenner straffskyld for noen av punktene i siktelsen.

Dømt for medlemsjuks

SOS Rasisme ble i 2011 dømt til å tilbakebetale 9,7 millioner kroner til Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

I oktober 2012 ble organisasjonen dømt til å betale til staten ved Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement 6.8 millioner kroner.

Grunnlaget er at organisasjonen har registrert flere medlemmer enn det reelle antallet, og derfor mottatt for mye støtte fra staten. Året etter ble organisasjonen begjært konkurs.

Flere nyheter fra Rogaland