Siktet for underslag av over 15 millioner kroner

Den tidligere SOS Rasisme-lederen er siktet for underslag av over 15 millioner kroner. Kjell Gunnar Larsen avhøres nå.

SOS Rasisme

Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme. Bildet er tatt fra en tidligere anledning.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

I dag tidlig gikk politiet til aksjon mot boligen til daglig leder Kjell Gunnar Larsen (57) i SOS Rasisme, ifølge Dagbladet.

– Etterforskningen viser at store beløp er gått fra SOS Rasisme og til privatpersoner. Det er snakk om millionbeløp. I den forbindelse fikk vi rettens tillatelse til å ransake Kjell Gunnar Larsens bolig i dag, sier politiadvokat Hallvard Bjørndal som leder økonomiteamet i Haugesund, til NRK.

Huset til daglig leder Kjell Gunnar Larsen i gamle SOS Rasisme

Politiet gikk til aksjon mot boligen til leder for SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, i dag tidlig.

Foto: Thomas Halleland

Bjørndal har i lang tid etterforsket økonomiske uregelmessigheter i SOS Rasisme.

Siktet for underslag i millionklassen

Larsen var mandga ettermiddag i avhør.

– Han vil trolig bli sittende i varetekt over natten. I morgen skal politiet ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Bjørndal.

I tillegg til underslag av over 15 millioner kroner omfatter og siktelsen unndragelser og boforringelse av mangfoldige millioner.

– Saken er svært omfattende å etterforske, og omfatter mange konti og kompliserte transaksjoner, sier Bjørndal.

Larsens forsvarer, Erik Lea, sier til NRK.no at hans klient ikke erkjenner straffskyld for noen av punktene i siktelsen.

Dømt for medlemsjuks

SOS Rasisme ble i 2011 dømt til å tilbakebetale 9,7 millioner kroner til Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

I oktober 2012 ble organisasjonen dømt til å betale til staten ved Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement 6.8 millioner kroner.

Grunnlaget er at organisasjonen har registrert flere medlemmer enn det reelle antallet, og derfor mottatt for mye støtte fra staten. Året etter ble organisasjonen begjært konkurs.