NRK Meny
Normal

Lavere interesse for Nordsjørittet

Tidligere har startnumrene til Nordsjørittet blitt revet bort lenge før startskuddet går. I år går derimot arrangørene på frierferd utenfor fylket for å lokke deltakere til rittet.

Alle som vil får sykle Nordsjørittet i år.
Mens det tidligere har vært kamp om plassene - har arrangørene denne gang vært på sjarmoffensiv utenfor Rogaland for å lokke syklister til Nordsjørittet 13.juni:

Det har vært trangt om plassen i løypa tidligere år, men i år har påmeldingene til Nordsjørittet latt vente på seg.

Siri Ommedal

Siri Ommedal er leder for Nordsjørittet, og forteller at arrangørene nå ønsker å rekruttere syklister fra hele landet til å delta på styrkeprøven.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Det er under tre måneder igjen til 12.500 deltakere skal slite seg gjennom Nordsjørittets ni mil på sykkel fra Egersund til Sandnes. Tidligere har det vært tøff kamp om plassene, men i år har interessen latt vente på seg.

– Nå har vi porsjonert påmeldingene litt. Vi håper og tror at vi skal klare å skaffe billett til de fleste som ønsker å sykle, sier Siri Ommedal, daglig leder i Nordsjørittet.

– De ivrigste er med

Stig Arne Pedersen

Stig Arne Pedersen er ivrig deltaker på Nordsjørittet, men merker at interessen blant syklistene avtar.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Med fem Nordsjøritt bak seg, er Stig Arne Pedersen nesten som veteran å regne når han for sjette gang stiller på startstreken i Egersund i sommer. Men han merker at sykkelinteressen har avtatt.

– Både Nordsjørittet og Birken har roet seg. Det er vel de ivrigste som synes det er gøy å sykle, som er med nå, og ikke de som hengte seg med fordi alle andre gjorde det, sier Pedersen.

Lokker utenfor fylket

I fjor droppet 3500 påmeldte å stille opp på startstreken i Egersund. Nå har arrangørene vært på sjarmoffensiv utenfor fylkesgrensene for å lokke folk til å delta i rittet 13. juni.

Men at frierferden er foretatt i ren desperasjon, vil ikke rittlederen gå med på.

– Vi ønsker å legge til rette for at enda flere vil komme til Rogaland denne helga, og tenker langsiktig. Vi vet at mange rogalendinger deltar på for eksempel Birken, og da håper vi at flere også vil komme hit, sier Ommedal.