Laugaland klar for svensk langløpslag

Langrennsløper Audun Laugaland går inn i det svenske langløpslaget «Lager 157 Ski Team» foran den kommende langløpssesongen. – Alt ligger til rette for at jeg skal lykkes, sier Laugaland.

Laugaland

Audun Laugaland satte seg torsdag morgen i bilen i retning Sognefjellet og samling med det nye laget.

Foto: Fredrick Aakhus-Østrem / NRK

Audun Laugaland blir nytt medlem i det svenske langløpslaget Lager 157 Ski Team. Laugaland blir dermed igjen lagkamerat med tidligere Vasaloppsvinner Jørgen Brink.

– Det blir spennende med nye impulser og et lag som vil satse. Smøreopplegget i laget virker veldig bra, løperne er gode og alt er på plass. Det er bare for meg å satse og trene bra fremover, sier Laugaland.

Det svensk-baserte laget er for tiden på Sognefjellet på treningssamling, og Laugaland slutter seg til resten av laget torsdag.

– Ting skjer fort, jeg fikk beskjeden om at dette var i orden i helgen og nå bærer det av gårde på første samling, sier han.

Resten av laget ankom Sognefjellet onsdag. Uværet som har vært de siste dagene har gjort at Laugaland har utsatt reisen i retning det populære langrensstedet i fjellheimen.

Underdogs

Laugaland ser positivt på fremtiden til laget.

– Laget vil være underdogs før sesongen starter, men løperne er gode, så jeg tror vi kan slå godt fra oss når sesongen kommer i gang, sier han.

I tillegg til tidligere Vasaloppsvinner Jørgen Brink, består laget blant annet av Fredrik Byström, Markus Johansson, Marcus Ottosson og Gustav Erikson - hvor sistnevnte ble topp 15 i årets Vasalopp.

Laugaland håper å bidra godt inn i det nye laget.

– Løperne og laget er up and coming i langløpssammenheng, og selv om de fleste sikkert ikke har hørt så mye om hverken laget eller løperne, tror jeg på en veldig spennende utvkling i det nye laget. Jeg håper å være med og bidra for de andre løperne og samtidig også utvikle meg selv, sier han.

Laugaland har foreløpig ikke samlingsplanen klar i detalj, men det blir flere treningssamlinger utover sommeren og høsten. Etter Sognefjellet, ventes en samling rundt et rulleskirenn i Stockholm i månedskiftet juni/juli, og en samling i forbindelse med Alliansloppet i Sverige i August.

Mindre budsjett

Laugaland legger ikke skjul på at de økonomiske rammene for det nye laget er annerledes enn hos hans tidligere lag, LeasePlan Go.

– Budsjettmessig er det betraktelig mindre, kanskje halvparten av det andre lag har. Men samtidig består ikke dette laget av så mange løpere. Jeg har tross størrelsen på laget virkelig tro på at vi kan slå godt i fra oss til vinteren, sier han.

Endrer ikke ambisjonene

Til tross for at Laugaland nå blir å se på et mindre lag, gjør ikke det noe med de forventningene han har til seg selv i skisporet.

– Målet er fortsatt å kjempe om seieren i Vasaloppet, og det vet jeg at jeg er kapabel til på mine beste dager. Jeg ønsker også å få det til i andre renn, som for eksempel Kønig Ludvig Lauf, Marcialonga og Årefjellsloppet, sier Laugaland.