NRK Meny
Normal

Hallgeir Langeland er ute av Stortinget

En ny måling gir Sosialistisk venstreparti en oppslutning på kun 1,9 prosent. – Jeg satser fortsatt på å bli Hallgeir den femte, sier Langeland.

Hallgeir Langeland

Dagens måling plasserer Stortingsveteran Hallgeir Langeland utenfor det gode selskap.

Foto: Nina Kristiin Vraa / NRK

– Jeg tenker at det kan mobiliserer kjernevelgerne i SV til å komme tilbake til oss for å gi oss et bedre valgresultat enn denne elendige gallupen, sier Hallgeir Langeland.

En ny meningsmåling, gjennomført av Stavanger Aftenblad og Haugesunds Avis er sentrum og KrF styrket i Rogaland. Gallupen gir følgende fordeling: H 33,6, Ap 18,4, Frp 16, KrF 12,4, V 6, Sp 5,9, MDG 3,9, SV 1,9, Rødt 0,5 og andre 1,4.

Hey Girl Hallgeir Langeland

Hallgeir Langeland satser på lyntog før valget.

Foto: SV

Med kun 1,9 prosent av velgerne mister Hallgeir Langeland plassen på Stortinget. Den rutinerte Stortingspolitikeren med fire perioder bak seg er Rogaland SVs førstekandidat, og er ifølge dagens tall ikke sikret plass.

– Nå samler vi troppene, deltar på alle debatter og valgarrangementer, og står på for å rette opp kursen, sier han.

«Hallgeir den femte»

Hva er grunnen til disse dårlige tallene?

– Jeg tror noe av grunnen er at SV har blitt kåret av flere til den største taperen i regjeringen. Mange har glemt at vi har stoppet oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, firdoblet jernbanesatsingen og fått til en helt annen satsing på kollektivtransport. Det er nok en blanding av mange ting, men nå er det bare å stå på, sier Langeland.

Det er lenge igjen til valget, understreker han.

– Jeg satser på at jeg skal bli Hallgeir den femte. Jeg går til valg for å bli valgt for femte gang, sier han.