NRK Meny
Normal

– Det viktigste er å delta

Over 4500 deltakere skal denne uken kjempe om konge- eller dronningtittelen og en plass på kongelaget. I dag konkurrerte de nest beste på skytebanen ved Vatne.

Landsskytterstevnet i Sandnes er i full gang. Over 4500 deltakere skal denne uken kjempe om konge- eller dronningtittelen og en plass på kongelaget. I dag konkurrerte de nest beste på skytebanen ved Vatne.

VIDEO: Ole Kristian Gjil skyter ikke for å ta kongepokalen, men trives godt under Landsskytterstevnet i Sandnes.

I over 120 år har skyttere fra hele landet valfartet til det tradisjonelle landsskytterstevnet den første uken i august. For noen er målet en kongetittel. Andre har mindre ambisjoner.

15 000 er påmeldt til stevnet. 4500 av disse er skyttere. Men Landskytterstevnet er for de fleste deltakerne like mye en sosial sammenkomst som et sportsarrangement.

– De fleste bor på skyttercamper som er arrangert for stevnet, og har med seg familien. Dette er ferien for veldig mange rundt i Norge. Vi har alltid Landsskytterstevne den første uke i august, og dette er noe skytterne ønsker å dra på hvert år, uansett hvor det er. Da får de Norgesferie og kommer seg over alt i Norge, sier informasjonssjef Terje Vestvik i Det frivillige skyttervesen.

Landskytterstevnet går over en uke. Først onsdag starter alvoret og kampen mellom de beste skytterne om en plass på kongelaget og den gjeveste konge eller dronningtittelen.

– De første dagene er det ikke de beste skytterne som er på arenaen., Vi har veldig mange gode skyttere under 18 år, og over 55 år, men kampen om kongepokalen og titlene begynner først på onsdag, sier Vestvik.