Tzatziki
3 agurk
0,3 l yoghurt naturell
3 fedd presset hvitløk
salt
pepper
Sett yoghurt til siling i kaffefileter. Dette bør gjøres et halvt døgn før yoghurten skal brukes. Del agurken på langs og skrap ut "svampen", som ikke skal brukes, med en teskje.
Resten av agurken raspes fint.
Press væsken ut av agurkraspet og bland i hvitløk og avsilt yoghurt.
Smak til med salt og pepper.
Bildegalleri: Slik lager du Tzatziki
Beurre blanc:
½ fl hvitvin
3 ss hvitvinseddik
2 stk finhakket sjalottløk
1 stk laurbærblad
4 sorte pepperkorn
litt vegetabilsk olje
500 gr usaltet smør, kuttet i 2x2 cm terninger
2 ss fløte
litt sitronsaft
salt og pepper
Sviss (stek uten å brune) sjalottløk, laurbærblad, og pepperkorn i oljen, i gryte. Hell over hvitvin og eddik og la koke til nesten all væske er fordampet.
Ha i fløte og kok opp. (Fløten fungerer som stabilisator.)
Under omrøring med visp has litt og litt (5 biter) smør i vin/fløte reduksjonen.
Før servering: sil sausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.