NRK Meny
Normal

Lager fakkeltog mot voldtekt

- Vi vil gi dem som gjør byen utrygg for kvinner noe å tenke over, sier Nina Galta.

Facebook fakkeltog

Alle partiene, LO, kirken og utelivsbransjen skal nå markere motstand mot den siste tids voldtekter i Stavanger.

- Vi aksepterer ikke å måtte være redde for å bevege oss ute alene etter mørkets frembrudd. Vi aksepterer ikke å leve i en by hvor det skjer overfallsvoldtekter, står det på nettsamfunnet Facebooks hendelsesside om markeringen.

Ifølge Ap-politiker Nina Galta, en av initiativtakerne, har de tatt i bruk både jungeltelegraf, e-post og Facebook for å informere byens befolkning.

Politisk uavhengig

- Vi vil signalisere at vi ikke aksepterer at disse voldtektene skjer i Stavanger. Stavanger har blitt en mer utrygg by, sier Galta.

Hun presiserer at initiativet er partipolitisk uavhengig, og har også en rekke støttespillere på listen: Alle de politiske partiene med sine ungdomspartier, Den Norske Kirke, utelivs- og restaurantbransjen i Stavanger, StudentOrganisasjonen (StOr), Tjen folket, Rent i Stavanger! og LO i Rogaland.

- De voldtektene som har skjedd, går innpå alle innbyggerne i Stavanger, og også utover kommunegrensene. Det er mange som føler med dem som er utsatt.

- Helt uakseptabelt

- Vi håper at dette kan gå hjem til noen, og at de som gjør denne byen utrygg for jenter og kvinner, kan få noe å tenke over. Dette er helt uakseptabelt, mener Ap-politikeren.

Arrangementet, som har fått navnet "Ta natta tilbake" skjer i Stavanger sentrum torsdag kveld, og inneholde både fakkeltog fra Nytorget og appeller i Byparken.

Appellantene er Anne Kathrine Bergh (H) og Louisa Pinzon (SV) fra bystyret, fylkesordfører Tom Tvedt (Ap), varaordfører i Stavanger Bjørg Tysdal Moe (KrF) og Kristine Skogsrud Nesvik, StOr-leder.