Lag årets cupfinalesang

FK Haugesund og Viking trenger nye cupfinalesanger til festen på Ullevaal 8. desember. Og de trenger din hjelp.

Skriv en cupfinalesang til ditt lag.

KONKURRANSE: Skriv en cupfinalesang til ditt lag og send inn til oss.

En skikkelig rogalandsfest i Oslo krever ny musikk. Sammen med klubbene, supporterne og NRKs lyttere, seere og lesere, skal NRK Rogaland kåre den beste, nyskrevne sangen som hyller cupfinalelagene FKH og Viking.

Frist: 22. november

Oppskriften er enkel: Skriv en cupfinalesang til ditt lag - enten det er Haugesund eller Viking. Spill den inn med det utstyret du har tilgjengelig, og send den til rogaland@nrk.no innen fredag 22. november.

Deretter vil en jury med representanter fra klubbene, supporterklubbene, lokalmedia og NRK plukke ut de tre beste FKH-bidragene og de tre beste Viking-bidragene. Så er det opp til folket å stemme på disse.

Glade gutter.

HAUGESUND ELLER VIKING: Blir din sang en cup-vinner?

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Deretter lager vi musikkvideo til de to vinnersangene og sørger for at de blir en del av den store cupfesten.

Konkurranse i 2001

Forrige gang Rogaland hadde to lag i cupfinalen, var i 2001 da Viking møtte Bryne (3-0). Da arrangerte også NRK Rogaland cupfinalesang-konkurranse. Jærrock skrev Brynes vinnerbidrag «Stakkars Viking», mens den da helt ukjente Kjartan Salvesen skrev den mørkeblå vinneren «Viking e' tebage».

Det ble begynnelsen på en musikalsk karriere som både har inneholdt seier i TV2-programmet «Idol» og suksess med Stavangerkameratene. Og det startet altså med NRK Rogalands cupfinalesang-konkurranse.

«Idol»-vinnerens gjennombrudd

– Det var det lille musikalske gjennombruddet mitt. Jeg husker at jeg sto i NRK Lokalen og kjempet mot folk jeg hadde sett opp til lenge, blant annet Leif og Kompisane og flere andre som var i finalerunden. Da var jeg en liten gutt fra Sandnes som fikk oppleve noe stort, minnes Kjartan Salvesen i dag.

Kjartan Salvesen

KLAR FOR NY MUSIKK: Kjartan Salvesen skrev sangen «Viking e' tebage».

Foto: Erik Waage

– Etter at jeg vant cupfinalesang-konkurransen, bestemte jeg meg for å satse på musikk. For meg er resten historie, og jeg kan takke Viking og NRK Lokalen for det, sier «Idol»-vinneren og Stavangerkameraten, som nå er markedssjef i Viking.

Nå er det din tur til å skrive cupfinalesang.