– Sjekk den enkelte skolens nettsider

Lærerstreiken er over. Du må selv finne ut når ungene dine skal møte på skolen igjen. De fleste skolene er i gang igjen tirsdag.

Streikende lærere ved Universitetet i Stavanger

Lærerstreiken er over, og undervisningen skal starte opp igjen

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Lærerstreiken er over, og undervisningen skal starte opp igjen. Foreløpig er det imidlertid lite som er klart når det gjelder konkret når elevene skal møte.

– Foreldre og elever må sjekke den enkelte skoles hjemmesider, sier skolesjef Eli Gundersen i Stavanger kommune til NRK.

Her skal det fortløpende komme informasjon om hva som skal skje ved avslutningen av streiken.

Skolesjef Eli Gundersen

Skolesjef Eli Gundersen i Stavanger sier foreldre og elever må sjekke den enkelte skolens hjemmesider for å finne ut når undervisningen starter opp igjen.

Foto: Inger Johanne Stenberg

1200 lærere i Rogaland har vært i streik. Medlemmene i Utdanningsforbundet sa med stort flertall nei til den fremforhandlede avtalen i juni.

Les også: – Streiken fører til større gap mellom elevene

Les også: Rektor vil beholde streikepengene

Streiken ble for alvor trappet opp ved skolestart i august. Siden har nye lærere blitt tatt ut i streik i flere omganger. Nå rammer streiken elever ved 35 skoler i Rogaland. utdanningsforbundet hadde varslet ny opptrapping fra tirsdag denne uken.

Noen skoler starter med planleggingsdag

En rekke videregående skoler i Stavanger, Sandnes Sola og Randaberg er og rammet av streik.

Lærernes streikekomite i Stavanger

Lærernes streikekomite var manddag morgen samlet Undervisningsfobundets lokaler i Stavanger for å få siste nytt om streiken.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Vi vet ikke ennå hvordan hver enkelt skole vil forholde seg, men noen vil nok starte med en planleggingsdag når streiken er over. Andre skoler vil nok begynne med en gang. Dette må sjekkes på nettsidene til den enkelte skole. Mange elever har også egen SMS-tjeneste fra skolen, og vil få beskjed der.

Les også: Elever vil ha ekstraundervisning etter streiken

Det sier fylkesdirektør for opplæring i Rogaland, Joar Loland til NRK.

Lære av konflikten

– Jeg er veldig glad for at foreldre som nå har unger som ikke har kunnet gå på skolen, at de nå kan sendende ungene på skolene igjen i morgen, at skolen kommer i gang igjen, og at samarbeidet mellom oss som skoleiere i Stavanger og lærerne kan starte opp igjen.

Det sier John Petter Hernes (H) som er leder for oppvekststyret i Stavanger. Han mener at alle parter må lære av den konflikten som nå er avblåst.

John Peter Hernes

John Petter Hernes (H), som er leder for oppvekststyret i Stavanger, mener alle parter må lære av den konflikten som nå er avblåst.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Det å lage en god skole er utrolig viktig for oss alle. Det gjør vi med å jobbe sammen, ikke ved å være i konflikt, sier Hernes.

Kritisk til KS

Stavanger-politikerne har vært kritisk til KS sin rolle under streiken.

– Vi fra Stavanger har vært opptatt av å gi KS et tydelig signal om at det viktige for oss er å ta inn over oss den felles utfordringen vi har i at Norge om noen få år kommer til å mangle 20 000 lærere, sier Hernes.

Høyre-politikeren mener at det viktigste vi gjør for å få en god skole er å sørge for at de flinke elevene som i dag går i skolen skal tenke at det å bli lærer er et kjempespennende og attraktivt yrke.

– Det tenker de ikke hvis de ser en konflikt der de enten holder med KS eller med lærerne. Da blir det lett slik at både lærerne og skoleeierne taper renomme, og at læreryrket ikke oppfattes som attraktivt, mener Hernes.