Hopp til innhold

Lærer måtte fjerne blogg om homser

En lærer ved Karmsund videregåande skole i Rogaland, kan miste jobben etter å ha kommet med nedsettende kommentarer om minoriteter på nettet.

På sin egen blogg, som var koblet til skolen sine nettsider, skrev læreren innlegg som ble oppfattet krenkende av homofile og innvandrere.

Læreren har siden i fjor skrevet om stort og smått i livet sitt på den private bloggen. Men 18. januar i år gikk han over streken, skriver Dagbladet.no.

Om ettermiddagen denne dagen skrev læreren, som er Frp-medlem, at «D va godt å vara ong på 70-talet... Då va d go musikk i jukeboxen. Bilane va flotte. Å d besta av alt: Homsane va i skapet !!! Å Svartingane va i Afrika !!!»

Både elevrådet og skolen reagerte på uttalelsene, og rektor krevde i går at læreren fjernet koblingen til skolen sine sider.

Rektor sier til Dagbladet at han ikke utelukker oppsigelse. Han tar avstand fra lærerens uttalelser og kaller dem uakseptable.

- Skolen jobber for respekt og likeverd til medmennesker, og jeg tar personlig  avstand fra innholdet som sto i bloggen. Det sier rektor Bjørn Andersen ved karmsund videregående skole til NRK Rogaland.