NRK Meny
Normal

– Jeg tror ikke det er så mange som er eldre

Flere i venninnegjengen har bikket 70, men det stopper ikke engasjementet på ishockeytribunen i Stavanger.

Oilers-publikumet i Stavanger er fra begge kjønn og i alle aldre. NRK møtte noen av de eldste kvinnene på tribunen under kampen mot Lillehammer søndag.

VIDEO: De seks pensjonistene Eva Christiansen, Wenche Lamo Hadland, Solveig Langaker, Helene Kolnes, Else Åsland og Astrid Holst Johnsen stortrives med å se Oilers.

– De er ikke så gamle, gamle damer lenger, sier Solveig Langaker, en av pensjonistene NRK treffer på hockeykamp mellom Stavanger Oilers og Lillehammer søndag kveld.

Stavanger Oilers er en større publikumsmagnet enn flere av landets største fotballklubber. I byen på Sørvestlandet innebærer det at både kvinner, menn, unge og eldre befolker tribunen under kampene – i en idrett som før var forbeholdt menn med hår på brystet og språkbruk som i alle fall ikke passer på TV.

Pensjonister på Oilers-kamp

– 72, det er ikke så gammelt det? spør Eva Christiansen (lengst til høyre).

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Styrer mot publikumsrekord

Klubben har solgt 4000 billetter til flere av sine hjemmekamper i den ganske nye hallen ved Madlaveien. Fortsetter tallene gjennom sesongen, er over 120.000 billetter solgt når «bøtta» deles ut.

Og det er en bevisst strategi fra klubbens side. «Enten du er mann eller kvinne føler du deg inkludert når du kommer inn i hallen vår. Det er det vi legger opp til, og det ser det ut til at vi har lyktes med», sa styreleder i Oilers, Tore Christiansen, til NRK i november.

Hans mor, Eva Christiansen, var på kampen mot Lillehammer sammen med Wenche Lamo Hadland, Solveig Langaker, Helene Kolnes, Else Åsland og Astrid Holst Johnsen. Det er ikke første gang.

– Tror ikke det er så mange som er eldre

– Jeg blir helt rørt når de synger den sangen. Dette er på en måte en arena for alle slags grupper og klasser og jeg vet ikke hva. Det er det som er litt gøy, sier Langaker.

Damene heier på Oilers

Fra venstre Eva Christiansen, Helene Kolnes og Solveig Langaker trives godt på tribunen i Oilershallen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Alder er ingen hindring, heller ikke på hockeykamp. Men at de er blant de eldste på tribunen, tviler de ikke på.

– Jeg tror ikke det er så mange som er eldre. Men 72, det er ikke så gammelt det? sier Eva Christiansen, også hun 72.

– Det er intuisjon

Kvinnene har spådd 5-2, og ser ut til å få rett. I andre periode kommer målene. Først setter Joakim Hjelm pucken i eget nett, men så scorer Oilers også riktig vei. Ikke bare én gang, men tre. Stillingen er 3–1.

I tredje periode kommer Lillehammer med i kampen igjen, men ekspertpanelets spådom slår til like etter. Anders Tangen Henriksen setter inn 5–2 tre minutter før slutt.

– Vi sa jo det, det er intuisjon. Vi er såpass gamle vi, at vi har lært oss det, sier Astrid Holst Johnsen (72), men er langt fra gretten over at bonusen kommer, og spådommen ikke slår til helt likevel.

Oilers-spiller Mathias Trettenes, kjæresten til Eva Christiansens barnebarn, sørger nemlig for 6–2 til hjemmelaget. Og store jubel.