Kvinner får ubehagelige tilbud

Flere kvinner i Stavanger har fått tilbud fra fremmede menn som ligner på opptakten til gruppevoldtekten for en uke siden.

Midtre Dalgate Storhaug
Foto: Stig Morten Waage / NRK

Kvinnene har kontaktet politiet etter at de gikk ut og etterlyste tips i forbindelse med gruppevoldtekten i Midtre Dalgate for vel en uke siden. Kvinnene forteller at de har fått tilbud om å bli fulgt hjem av en utenlandsk mann. I løpet av samtalen oppdager  kvinnene at det er flere personer i nærheten som blander seg inn i samtalen.

Natt til 16.februar ble en kvinne i 30-årene kontaktet av en ukjent utenlandsk mann på Domkirkeplassen i Stavanger. Ved Nytorget kom det to eller tre menn til. Voldtekten skjedde i et smug i Midtre Dalgate.

I helgen har politiet avhørt en av de andre kvinnene som har opplevd å få tilbud om å bli fulgt hjem av fremmede menn. I løpet av helgen kom det også inn flere tips om andre som har hatt samme opplevelse.

Politiet har fått laget fantomtegninger av gjerningsmennene, men har foreløpig bare valgt å bruke de internt.

- Vi vil vurdere i løpet av uken om vi skal offentliggjøre tegningene. Det kommer an på hva som kommer inn av tips. Vi vil avhøre de mest aktuelle vitnene før vi tar en avgjørelse, sier politioverbetjent Kristian Johansen i Rogaland politidistrikt.

Politiet ønsker fortsatt flere tips i saken.