Hopp til innhold

Kvinner er mest på nett

Og eldre surfer like lenge som unge. Dansk rapport avliver flere myter om internett.

Internett

Kvinner bruker mer tid på nettet enn menn.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Til tross for at internettutbredelsen er litt større blant menn, bruker kvinner to timer mer på internett i løpet av en måned . Det går fram av årsrapporten fra Foreningen av Danske Internet Medier (FDIM).

Rapporten avliver også flere livskraftige myter om nettbruk. Godt voksne nettsurfere bruker like mye tid på interenett som de unge brukerne, og det er ikke lenger sex som driver nettet.

Eldre nettentusiaster

Internettutbredelsen i aldersgruppen over 61 år er mye mindre enn for aldersgruppen fra 15 til 20 år. Når de først er kommet online, bruker imildlertid de eldre ikke vesentlig mindre tid på nettet enn tenåringene. Internettforbruket blant de eldste er faktisk større enn blant de middelaldrende (41-60). En av årsakene kan være at de middelaldrende stort sett er online via arbeidsplassen, mens det i stor grad er snakk om skikkelige internett-entusiaster i den eldste gruppen.

Det er heller ingen vesentlig forskjell på nettbruken knyttet til økonomisk status. Folk bruker like lang tid på nettet enten de har høy eller lav inntekt, viser rapporten fra (FDIM) slik den er gjengitt i avisen Politiken.

"Myldretid" fra ni til ni

FDIM har også målt det de kaller myldretiden på nettet. Den varer mye lengre enn det som er kjent som "prime time" i radio og på TV. Bruken av nettet er størst mellom ni og ti på fomiddagen. Nivået holdet seg ganske stablit fram til klokken fire på ettermiddagen. Deretter faller brukerhyppigheten noe, men antall nettbrukere er høyt like fram til klokken ni om kvelden.

18 prosent av danskene over 15 år brukte nettdating i januar, men mindre enn en prosent av bruken forgikk på erotiske nettsider. Med andre ord er det ikke lenger erotikken som driver fram nettbruken, ifølge Politiken.

Porno

Det er ikke lenger erotikken som driver interenett, skriver Politiken

Foto: Lars Wittrock/Scanpix Denmark / Scanpix