Kvinnelig barneskoleansatt siktet for voldtekt

En kvinnelig barneskoleansatt i 50-årene fra Stavanger er pågrepet av politiet og siktet for voldtekt av en mindreårig gutt.

Politihuset i Stavanger

Det er Sør-Vest politidistrikt som etterforsker voldtektssaken.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld.

Gutten var tidligere elev på barneskolen hvor kvinnen for tiden er ansatt.

Hun er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 299a som omhandler voldtekt av barn under 14 år.

Det var et familiemedlem som helt tilfeldigvis oppdaget en rekke meldinger på guttens mobiltelefon med seksuelt ladet innhold.

Det viste seg at meldingene kom fra denne skoleansatte, og saken ble deretter politianmeldt av guttens foresatte.

Politiet ønsker ikke å kommentere

Kvinnen ble pågrepet 1. november og avhørt av politiet. Hun ble fremstilt for varetektsfengsling og løslatt dagen etterpå i påvente av videre etterforskingsskritt.

– Vilkårene for varetektsfengsling ble ikke funnet å være til stede i saken. Politiet er tidlig i etterforskingen og kan ikke si mer om saken på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til NRK.

Etter at kvinnen ble siktet, har hun vært ute av jobben.

Under etterforskningen har det kommet fram opplysninger som tyder på at forholdet mellom læreren og gutten skal ha vart over tid.

Skoleledelsen informert

Gutten skal ved flere anledninger ha kommet på besøk hjem til henne, og de skal også ha dratt på turer sammen.

NRK har vært i kontakt med rektor på skolen som henviser videre til skolesjefen.

Skolesjef Jørn Pedersen i Stavanger sier at de har blitt informert om siktelsen, men at de utover dette har fått få opplysninger av politiet.

– Vi har fått vite at en av våre ansatte er siktet for voldtekt, men må nå skaffe oss mer oversikt over situasjonen. Ledelsen på skolen har foreløpig ikke gått ut med informasjon til sine ansatte.

Kvinnen erkjenner ikke

Den siktedes forsvarer, advokat Hans Marius Danielsen Thorsnæs, sier at kvinnen er sjokkert over siktelsen, og at hun ikke erkjenner straffskyld.

– Hun innrømmer å ha hatt kontakt med gutten, men mener det ikke skal ha vært fysisk omgang mellom dem, sier Danielsen Thorsnæs.

Forsvareren sier han foreløpig ikke kjenner til det konkrete grunnlaget for voldtektssiktelsen.

Han har fått tilbud om å få oversendt dokumenter fra politiet mot taushetsplikt overfor sin klient, noe han har avvist.

Gutten bistandsasdvokat, Kristin Jensen, sier at hun på vegne av gutten og hans foreldre ikke ønsker å kommentere saken ut over at man ønsker så mye ro som mulig.

– Etterforskningen er i en tidlig fase, og det er fortsatt uavklart hva som har skjedd. Gutten ivaretas godt av familien og støtteapparatet rundt ham, men saken er en stor påkjenning for ham, sier Jensen.