Ektemannen nekter straffskyld etter dødsbrann

En 24 år gammel kvinne ble mandag kveld funnet omkommet etter en brann i en kjellerleilighet. Ektemannen er siktet for drap, men nekter straffskyld.

Huset i Egersund hvor det brant

Den omkomne kvinnen og ektemannen bodde i kjellerleiligheten i dette huset i Egersund. Det er usikkert om det bodde flere på adressen, men det skal ikke ha vært flere i huset da brannen startet i kjellerleiligheten.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Det er foreløpig uklart hva som har skjedd. Politiet etterforsker saken bredt for å få klarhet i hendelsesforløpet, sa politiadvokat Fredrik Martin Soma på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

På grunn av omstendigheter rundt dødsfallet ble ektemannen pågrepet og siktet for drap. Ektemannen var på stedet da politiet ankom.

– Den siktede mannen sitter nå i avhør på politihuset i Stavanger, sier Soma.

I løpet av dagen skal det bli gjort en rundspørring i området der hendelsen skjedde.

– Vi er også svært interessert i tips fra publikum, sier politiadvokaten.

Politiadvokat Fredrik Martin Soma forteller siste nytt om saken på en pressebrifing i Stavanger klokka 10.30.

Brann i kjellerleilighet

Klokken 22.07 mandag rykket alle nødetatene ut etter en melding om sterk røykutvikling fra en kjeller i Egersund. Ved ankomst var det full fyr i huset. Brannen ble raskt slukket.

– Klokka 22.43 ble en person funnet omkommet inne i huset, en kvinne. Vi antar at det var en beboer, men vi har ikke identiteten hennes. Vi har foreløpig ikke årsak, sa operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt til NTB mandag kveld.

Leiligheten hvor brannen brøt ut i Egersund

Politiet har sperret eiendommen i Egersund. Her er kjellerleiligheten hvor brannen brøt ut og kvinnen ble funnet omkommet.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Nekter straffskyld

Mannen som er sikta for å ha drept kona si, nekter straffskyld.

– Han har gjennom mange timer blitt avhørt om dagen i går, hva han gjorde, og hvordan de hadde det hjemme fram til denne brannen brøt ut. Og ut ifra det er det ingenting som tilsier at han skulle erkjenne straffskyld, sier Asbjørn Stokkeland, som er mannens forsvarer.

Politiet sier at avhørene fortsetter i morgen, og at de da vil ta stilling til om mannen skal varetektsfengsles.

Naboer: – Hørte et stort smell

Flere vitner er avhørt i saken, og kriminalteknikere jobber på stedet. Politiet har også bedt Kripos om teknisk bistand. Avdøde vil bli obdusert.

Naboer forteller til NRK at de hørte et stort smell like før brannen ble observert.

Ifølge Aftenbladet var ekteparet som bodde i kjellerleiligheten opprinnelig fra Sudan. Det er usikkert om det bodde flere på adressen, men det skal ikke ha vært flere i huset da brannen startet.

– Er ulykkelig

Mannens forsvarer Stokkeland sier følgende om det angivelige smellet.

– Han har sagt at det ble røykutvikling og brann, og at han har prøvd å komme i forbindelse med kona si uten å få henne ut. Deretter har brannvesen og naboer kommet til, og han er ulykkelig over det som har skjedd, sier forsvareren.

Drap Egersund

Politiet har sperret av store deler av eiendommen.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Naboer i boligfeltet forteller at huset er en utleiebolig. Nå er store deler av eiendommen sperret av. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser.