Øksemann pågrepet i Haugesund – kvinne livstruende skadet

En mann i 40-årene er siktet for drapsforsøk etter at han angrep en kvinne på en gravlund i Haugesund. Kvinnen var trolig et tilfeldig offer, og er livstruende skadet.

Økseangrep

Politiet etterforsker nå saken både taktisk og teknisk. Det er iverksatt åstedsundersøkelse på gravlunden der kvinnen ble funnet.

Foto: Thomas Halleland

Politiet har ikke kjennskap til om siktede og fornærmede hadde en relasjon. Det var flere vitner til hendelsen som skjedde på Vår Frelsers gravlund i Haugesund tirsdag ettermiddag.

Kvinnen er identifisert, men ikke alle pårørende er varslet.

– Politiet har funnet en gjenstand som er interessant i forbindelse med hendelsen, men vi ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å kommentere hvilken gjenstand dette er, sier politiadvokat Sveinung Andersen i en pressemelding.

Sveinung Andersen

Politiadvokat Sveinung Andersen i Sør-Vest politidistrikt sier at siktede ikke er avhørt ennå.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Siktede er en mann i 40-årene. Han er norsk statsborger og en kjenning av politiet. Han er foreløpig siktet for drapsforsøk. Mannen er ikke avhørt ennå.

Uklart hendelsesforløp

Klokken 16.17 fikk politiet melding om en mann som forsøkte å bryte seg inn i en leilighet med øks. Etterpå forsvant han fra stedet i en bil, og politiet ble varslet om en hendelse på Vår Frelsers gravlund.

– Vi kjørte til gravlunden med bevæpnet politi. Mannen ble senere pågrepet, og det ble funnet en skadet kvinne på samme sted, sier innsatsleder i Sør-Vest politidistrikt, Tore Frøyland-Jensen, til NRK.

Kvinnen ble kjørt til sykehuset av politiet. Mannen er satt i arrest på Haugesund politistasjon.

– Hendelsesforløpet har vi ikke klarhet i. Vi fant henne på stedet med skader, men vi vet ikke om disse ble påført av øksen. Kvinnen var ved bevissthet da hun ble funnet, sier Frøyland-Jensen.

Pressekonf

Politiet holdt pressekonferanse om hendelsen tirsdag kveld klokken 21.00. Se den her.

Jobber med å sikre spor

Flere patruljer lette etter mannen før han ble pågrepet på gravlunden.

Politiet etterforsker nå saken både taktisk og teknisk. Det er iverksatt åstedsundersøkelse på gravlunden, og området er sperret av.

– Hvorvidt fornærmede og siktede kjente hverandre vil være et sentralt punkt for videre etterforskning, som er i startfasen, sier Andersen.

Politiet har kontroll på øksen. Samtidig har de ikke kontroll på bilen mannen skal ha stukket av i, og søker i området for å utelukke at flere personer er involvert.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med noen opplysninger om identiteten til den skadde personen, annet enn at det er en kvinne.

Politi Vår Frelsers gravlund

Mannen som gikk til angrep på kvinnen er en kjenning av politiet. Han sitter nå i arrest.

Foto: Thomas Halleland / NRK
Laster Twitter-innhold