Kvinne (29) alvorlig skada i trafikkulykke

Ei kvinne fikk alvorlige skader, og et spedbarn blei også skada i ei trafikkulykke med tre involverte kjøretøy fredag ettermiddag.

Ei kvinne (29) fikk alvorlige skader i ei ulykke med tre involverte kjøretøy. Ulykka skjedde på fylkesvei 509 Solasplitten.

VIDEO: Tipser.

Meldinga om ulykka kom ved 16.30-tida. Den skjedde på fylkesvei 509 og den strekninga som kalles Solasplitten (mellom Sømmevågen og Forus, i retning mot Forus og E39).

Laster kart, vennligst vent...

Operasjonsleder Henning Andersen i Sør-Vest politidistrikt sier til NRK at årsaken til ulykka er en uoppmerksom lastebilsjåfør.

– Lastebilføreren har ikke fulgt med på veien, og ikke lagt merke til at trafikken har stoppa opp. Dermed braste han inn i bilen foran, der ei kvinne, som hadde et spedbarn med seg i bilen, blei sittende fastklemt. Deretter kolliderte bilen bak i lastebilen, sier Andersen.

Han opplyser også at lastebilføreren fikk førerkortet inndratt på stedet.

Kvinna og spedbarnet er brakt til Stavanger universitetssjukehus (SUS). Kvinna fikk alvorlige skader. Tilstanden er stabil, opplyser SUS. Klokka 21 melder SUS at spedbarnet, ei jente født i 2015, fikk lettere skader.

To andre kvinner, født i 1991, er også lettere skada, sier sykehuset til NRK.

Laster Twitter-innhold

Politiet meldte om ulykka like over klokka 16.30. De første meldingene gikk ut på at spedbarnet blei undersøkt av helsepersonell på stedet, og at en person satt fastklemt i et av kjøretøyene etter ulykka. Tre kjøretøyer var involvert, og det blei raskt lange køer på hver side av ulykkesstedet.

Laster Twitter-innhold

Klokka 16.45 blei veien helt stengt, og var stengt i over en halvtime, melder Statens vegvesen.

Ved 17-tida opplyste politiet at den fastklemte personen var frigjort fra kjøretøyet.