Ingen vil ha ny brannstasjon i Lervig per nå

Ingen av politikerne i bystyret går inn for ny brannstasjon i Lervig i Stavanger per nå. Et mindretall vil heller ikke vurdere Lervig i neste runde.

Lervig i Stavanger

Her i Lervig-bukta i Stavanger mener flere – deriblant brannvesenet selv – at en ny brannstasjon bør ligge. Her er det imidlertid også planlagt parkområde.

Foto: Helge Hundeide / NRK

Mandag kveld gikk Stavanger bystyre inn for å utsette vedtak om ny brannstasjon i Lervig.

34 medlemmer stemte for dette, mens 32 stemte for å utsette samt å ta Lervig ut av videre utredning – deriblant Venstre.

– Vi har bygget mye rundt denne bukta allerede, og nå er grensa nådd – og vi vil i alle fall ikke ha brannstasjon. Vi vil ha parkområde, sier Jan Erik Søndeland

1200 underskrifter

Ketil Arnstad

Ketil Arnstad

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Flere beboere fra Østre bydel hadde møtt opp med plakater foran mandagens bystyremøte: De ønsker absolutt ikke ny brannstasjon i nabolaget. Ifølge beboer Ketil Arnstad er det samlet inn cirka 1200 underskrifter mot brannstasjon i Lervig.

Han reagerer på at et flertall i bystyret fortsatt ønsker å utrede Lervik brannstasjon.

– Jeg synes det var sleipt av Høyre å gå inn for å utsette, for det betyr at de vil behandle Lervig en gang til, og da er vi kanskje like langt, sier Arnstad.

– Vi er ikke imot brannstasjon i byen, men vi er imot ny stasjon i Lervig-bukta. For at den vil ødelegge parkområdet vårt, og den vil ødelegge den sammenhengende promenaden fra Godalen til sentrum, sier han.

Bredest mulig flertall

Kari Raustein (H) er i motsetning til flere i Høyre klart imot en brannstasjon i Lervig. Hun stemte likevel for forslaget om å utsette, men fortsatt ha med Lervig i videre utredning.

– Det kunne ha blitt et flertall for Lervig i dag, så jeg synes det er bra det som det ble. For nå har vi fått flere alternativer på bordet, sier hun.

Kari Raustein

Kari Raustein (H)

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Politikerne ber nå rådmannen utrede fire mulige plasseringer i tillegg til Lervig: Svankevigå, Fiskepiren, Lagårdsveien, samt delt løsning i Lervig.

Raustein mener det er viktig å ha Lervig med videre for å få på plass et bredest mulig flertall når saken en gang avgjøres.

– Jeg ønsker at vi skal ha flest mulig i bystyret med. For det blir vanskelig å regulere hvis vi skal ha en omkamp når reguleringsplanen kommer. Det hadde blitt kaospolitikk, sier han

– Skal stå i mange år

– Denne stasjonen skal stå i så mange år i ettertid, at nå må vi bare ta den tiden vi trenger og utrede dette skikkelig. Det er mye bedre at vi bruker ett år ekstra nå enn at vi angrer på et vedtak når vedtaket er gjort, sa Bjarne Kvadsheim (Sp) like før avstemningen.

Arnstad påpeker at Storhaug har lite grøntområder fra før av.

– Vi ønsker den fine parken som er tegnet inn så fort så mulig, for vi trenger områdene ut mot sjøen hvor vi kan ha med barn og barnebarn og oss selv ut på tur, sier han.