NRK Meny
Normal

Kronerulling til långiverne

-Mange vil være med på å dekke tapet, mener initiativtakerene

Biskop Ernst Baasland i retten

Det er startet kronerulling til inntekt for dem som har lånt penger til biskopfamilien i Stavanger.

Foto: NRK

Tidligere leder i Stavanger Bispedømmeråd, Berit Helgøy Kloster, oppfordrer til kronerulling for å redde biskop Baasland sine långivere.

I går ble biskopen erklært konkurs fordi han ikke kunne håndtere sin lånemengde på 16.5 millioner, derav en større del fra privatpersoner.

- Dele på tapet

- Jeg vet det er mange som kjenner denne saken veldig tungt.Fordi den er en dyp,dyp familietragedie. Jeg tror noen vil si at her kan vi være med å dele på tapet hos dem som har gitt, sier Helgøy Kloster.

Berit Helgøy Kloster har i mange år vært sentral i kirke og kristenliv i Rogaland og i Norge. Hun satt selv som leder i bispedømmerådet i Stavanger for ti år siden da rådet gikk inn for at Ernst Baasland skulle bli ny biskop. Nå presiserer hun at det ikke er en kronerulling for biskopparet hun vil sette i gang. Det er en oppfordring om å støtte opp om dem som har lånt penger til biskopparet.

- Dekker ikke den enorme summen

- Jeg ser på ingen måte at vi får dekket den enorme summen, men for dem som har gitt sparepengene kjennes det nok sikkert på en helt annen måte enn for dem som har hatt mange, mange millioner å ta av.

Berit Helgøy Kloster sier at hun personlig kjenner personer som har gitt penger.