NRK Meny
Normal

Samboeren er siktet for drapsforsøk

Tilstanden er kritisk og ustabil for kvinnen som ble knivstukket på Opstad i Gjesdal natt til søndag. Politiet måtte bruke varselsskudd for å stanse samboeren.

Knivstukket Opstad

Kvinnens samboer var på vei bort fra stedet da politiet kom, og adlød ikke før politiet avfyrte varselsskudd.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Kvinnen har vært på operasjonsbordet i flere timer, og tilstanden er søndag ettermiddag kritisk og ustabil i følge sykehuset.

– Det var kvinnens samboer som varslet politiet om at han hadde skadet kvinnen, sier operasjonsleder Kjetil Føyen ved Sør-Vest politidistrikt, avdeling Stavanger. Samboeren var om lag 100 meter fra boligen da politiet kom til stedet.

–Han var i ferd med å stikke av, og nektet å overkomme politiets ordrer. Dermed måtte vi bruke et varselsskudd for å pågripe ham, sier Føien. Mannen som er i begynnelsen av 20-årene er nå i arresten, og skal avhøres i løpet av dagen. Han har foreløpig ikke fått oppnevnt advokat.

– Mannen var først siktet for grov kroppsskade, men siktelsen ble senere endret til forsøk på drap. Bakgrunnen er opplysninger som er kommet fram i etterforskningen opplyser politiadvokat Anders Christiansen ved Stavanger politistasjon til NTB

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling, men når dette skjer er usikkert. Det blir enten mandag eller tirsdag.

Den siktede sitter i avhør søndag ettermiddag.

Både lege fra luftambulansen og ambulanse rykket ut til boligen på Opstad ved Ålgård i Gjesdal kommune, etter at politiet fikk melding klokka 4.26 i morges. Kvinnen er stukket flere ganger i kroppen.

Laster kart, vennligst vent...

Her på Opstad ved Ålgård i Gjesdal i kommune ble kvinnen knivstukket og kritisk skadet.