Kritikerroste Kvelertak på hjemmebane

Stavanger-bandet Kvelertak får stadig toppkarakterer. Det nye albumet har fatt femmere og seksere, og hele Europa vil se dem live. I helga spiller de endelig på hjemmebane.

Kvelertak, Øyafestivalen 2011

Også i år skal Kvelertak spille på flere festivaler i Norge og Europa. Her fra Øyafestivalen i 2011.

Foto: NRK

– Det er helt fantastisk å komme hjem. Vi har spilt rundt i Europa i en måned nå, og det har vært utrolig gøy. Vi har gledet oss og vært litt nervøse for å komme hjem og, sier bassist Marvin Nygaard.

I går kveld holdt Kvelertak konsert for en fullstappet Byscene i Haugesund og i kveld står konserthuset i Stavanger for tur.

– Det blir helt sinnssykt gøy. Vi startet i Bergen på torsdag og det var helt enormt bra. Det var en god start, sier gitarist Vidar Landa.

– Lever ut guttedrømmen

– Det er hjemmebane og nytt album. Du er alltid litt spent på hvilken reaksjon du får hjemme, sier Nygaard.

Etter gjennombruddet i 2010 på NRK P3s Urørt, har interessen for Kvelertak eksplodert. Etter at Norgesturneen de nå er på er ferdig om en drøy uke, blir det en måned på turné i USA og Canada i april og mai, før det blir festivaljobber i Europa igjen til sommeren.

– Vi lever på en måte ut guttedrømmen. Som Erlend sa i et intervju er det på en måte som en evigvarende klassetur. Det er litt sånn. Sinnssykt gøy og enormt mye jobbing, sier Landa.

Stavanger-bandet Kvelertak får stadig toppkarakterar både på scenen og på CD.- Den nye plata har fatt femarar og seksarar, og heile Europa vil sjå dei i levande live. I helga spelar dei endelig på heimebane igjen.

VIDEO: Endelig Kvelertak på hjemmebane. Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK.

– Som en evig klassetur

I påsken slapp Kvelertak plata "Meir" og bandets andre album er blitt svært godt mottatt av både anmeldere og fans. Kvelertak omtales som Norges beste rockeband og dermed lever guttedrømmen videre for de seks bandmedlemmene.

– I dag som det skjer nye ting hele veien er vi på vei inn i et nytt eventyr med nytt album, så håper vi bare at det ikke stopper, men bare fortsetter å gå bra, sier Nygaard.

Hva er det som gjør at dere er så energiske på scenen?

– Vi prøver å samles litt før vi går på scenen og det er et eller annet som skjer når vi kommer sammen og går på scenen, med den musikken vi spiller. Det bare eksploderer og det gjør det hver kveld, sier Landa.