Kristoff:– Har hørt om interessen fra Astana

Alexander Kristoff kan komme til forlate Katjusja til fordel for Astana-laget etter årets sykkelsesong melder belgisk nyhetsbyrå. Sykkelstjernen bekrefter interssen.

CYCLING-OMAN-TOUR

Alexander Kristoff vil neste år bytte ut den røde Katusha-trøya, men en lyseblå Astana-variant, skal vi tro belgisk nyhetsbyrå. Her sykler han inn til seier i den siste etappen i Tour of Oman i februar 2016.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

– Har hørt at det er intersse fra de, men også fra andre lag, skriver Kristoff i en tekstmelding til NRK torsdag kveld.

Det var det belgiske nyhetsbyrået Belga som torsdag meldte at sykkelstjernen kan gå fra Katjusja til Astana. Nyheten er blant annet gjengitt av storavisen Het Nieuwsblad.

Byrået viser ikke til noen åpne kilder rundt nyheten som ble presentert torsdag. Astana-interessen rundt Kristoff er således ikke bekreftet. Selv avviser imidlertid nordmannen at en overgang har kommet lenger enn til ryktestadiet.

– Er nok bare rykter. Ikke noe konkret, skriver Kristoff i meldingen. På spørsmål om hvor stor sannsynlighet det er for at han blir i det russiske laget svarer han.

– 50-50

Han er inne i sitt siste kontraktsår med Katjusja og har foreløpig ikke skrevet under noen ny avtale med det sveitsiskregistrerte laget. Det er heller ikke kjent om Katjusja-ledelsen ønsker nordmannen med videre.

Drept i kollisjon

Astana har på sin side vært alt annet enn heldige denne sesongen. Tidligere i vår døde en av lagets fremste stjerner, italienske Michele Scarponi, da han kolliderte med en bil under en treningstur.

I forkant av Giro d'Italia ble i tillegg sammenlagthåpet Fabio Aru skadd og gikk glipp av et av sesongens høydepunkter.

Alexander Kristoff, som heller ikke har radet opp seirer denne sesongen, forbereder seg i disse dager til Tour de France. Sommerens sykkelhøydepunkt starter i tyske Düsseldorf 1. juli.

Belga hevder altså å kjenne til at nordmannen er ønsket i Astana foran neste sesong – og henviser videre til at Kristoff i så fall vil be om å få med danske Michael Mørkøv på lasset.