Normal

Alexander Kristoff vant Tour des Fjords

Stavangergutten spurtet inn til seier på den siste etappen av Tour des Fjords. Med det tok han også sammenlagtseieren.

Kristoff vant Tour des Fjords

Kristoff knuste danske Magnus Cort Nielsen i spurten på den siste etappen av rittet. Med det sikret han sammenlagtseieren i Tour des Fjords.

Etter etappeseier i går lå Kristoff som nummer tre i sammendraget i tour des Fjords. Det var derfor en noe presset nordmann som syklet i gang etappen fra Risavika til Stavanger søndag formiddag. Da hovedfeltet trillet inn til målbyen var det derimot liten tvil.

Kristoff knuste danske Magnus Cort Nielsen i spurten på den siste etappen av rittet. Med det sikret han sammenlagtseieren i Tour des Fjords.

– Jeg visste på forhånd at hvis jeg vant i dag, så var det en god sjanse for at jeg kunne vinne sammenlagt. Heldigvis fungerte taktikken vår, så nå er jeg godt fornøyd, sier Kristoff til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kristoff spurter

– Jeg har alltid vært god til å spurte, og nå begynner jeg å få en del erfaring på det også, sier Alexander Kristoff.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Overlegen spurt

Selv om flere forsøkte seg tidlig på oppløpet var seieren overlegen til Kristoff.

Stavangergutten dunket til og la konkurrentene bak seg. Blant dem var Cort Nielsen, som trillet i mål som tiendemann. Det gjorde at Kristoff slo dansken med ett sekund sammenlagt.

For nordmannens del var etappeseieren søndag den tredje i rittet totalt. Han visste gjennom alle de 171 kilometerne på søndagens etappe hva som ventet ham.

– Jeg har alltid vært god til å spurte, og nå begynner jeg å få en del erfaring på det også, sier Kristoff.

Fikk hjelp fra annet lag

Likevel var det flere enn hans lagkamerater i Katjusja som måtte yte litt ekstra for at sammenlagtseieren skulle havne i nordmannens lomme. Også det norske laget Østerhus bidro til at Kristoff kom seg i posisjon på oppløpet.

Tinkoff-rytteren Nikolaj Trusov spurtet inn på plassen bak Kristoff, mens belgieren Tom Van Asbroeck endte etappen på 3. plass.

Kristoff på pallen

– Jeg visste på forhånd at hvis jeg vant i dag, så var det en god sjanse for at jeg kunne vinne sammenlagt. Heldigvis fungerte taktikken vår, så nå er jeg godt fornøyd, sier Kristoff.

Foto: Christian Holm Foder / Tour des Fjords

Flere nyheter fra Rogaland

Ekstremværet Knud.

«Knud» slo ut nødnettet: – Det er en skandale

Allerede i 2016 viste det seg at nødnettet var sårbart for strømbrudd. Myndighetene lovet bedring, men likevel klappet det sammen under uværet i helgen.