NRK Meny
Normal

Kristoff skal sørge for mer suksess neste år

Stavangersyklisten ligger ikke på latsiden etter kanonsesongen i 2014 og er allerede godt i gang med sesongforberedelsene foran 2015.

Kristoff jubler etter å ha vunnet Vattenfall Cyclassic i Hamburg

ARKIVFOTO: Han opplevde stor suksess i 2014, og det er sulten etter flere store resultater som motiverer Alexander Kristoff for neste sesong.

Foto: DANIEL REINHARDT / Afp

Alexander Kristoff (27) fikk et definitivt gjennombrudd i sykkelsirkuset i år med seier i Milano-Sanremo og to etappeseirer i Tour de France.

Nordmannen har økt treningsmengden år for år og er nå inne i en hard treningsperiode. Og det er sulten etter flere store resultater som motiverer stavangersyklisten.

– Det er å få de resultatene jeg drømmer om som holder meg i gang, sier Kristoff til NTB.

Godt år på mange måter

27-åringen har ikke bare vunnet mye på sykkelen i 2014. Også på hjemmebane er det blitt mye å juble for. I starten av oktober giftet han seg med Maren Kommedal (nå Kristoff).

– Jeg har hatt et veldig bra år, og jeg håper det fortsetter neste år, sier Kristoff.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kristoff og Kommedal gifter seg

GIFTET SEG: Alexander Kristoff og Maren Kommedal (nå Kristoff) gav hverandre sitt ja i høst.

Foto: Erik Waage / NRK

Trolig vil Katjusja-rytteren få mer oppmerksomhet fra de andre lagene i neste sesong. Det kan gjør det vanskeligere for han i feltet, men samtidig satser det russiske laget mer på nordmannen.

De har blant annet hentet inn ryttere som skal hjelpe Kristoff i kampen om ny seirer. Det øker presset på den nygifte mannen.

– Det blir litt større press nå, men det er litt hva jeg legger på meg selv. Jeg tror jeg skal klare å takle det, sier Kristoff, som også opplever mer interesse fra både nasjonale og internasjonale medier.

Vil forsvare Sanremo-seieren

Sesongplanene for 2015 er allerede lagt, og det har i lang tid vært klart hvilke ritt han skal sykle. Treningsarbeidet i vinter skal først og fremst sikre ham gode resultater i vårklassikerne.

– Jeg har lyst å forsvare seieren i Milano-Sanremo. Jeg tror Flandern rundt passer meg bra. Paris-Roubaix står også høyt, sier sykkelhelten.

Foreløpig trener han mye styrke og annen variert trening hjemme i Norge. Han blir i hjemlandet inntil han reiser på treningsleir med Katjusja i desember.