Kristoff best av nordmennene i Paris–Nice

Etapperittet Paris–Nice på sykkel kunne fått en bedre åpning sett med norske øyne. Alexander Kristoff var lengst framme med sin 19.-plass på søndagens etappe.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff ble presset opp mot et gjerde like før målstreken. Her fra Sørlandet Grand Prix i august i fjor.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Alexander Kristoff var eneste nordmann med som hang med i feltet like før mål i dagens etappe av Paris–Nice.

Katjusja-rytteren ble presset opp mot gjerdet rett før målstreken. Han ble tydelig fortvilet, og hevet hånden oppgitt i været, ifølge TV2.

– Det er veldig bittert. Jeg hadde veldig sterke bein i dag. Da er det bittert ikke å få spurte om seieren, sier Kristoff til TV 2.

Kristoff trillet i mål på 19.-plass, og var med det best av nordmennene.

Fransk seier

Den franske FDJ-rytteren Nacer Bouhanni var først over målstreken da hovedfeltet kom samlet til mål på den første etappen av det ukelange etapperittet i Frankrike. Han ble fulgt av Shimano-rytter John Degenkolb og Omega Pharmas Gianni Meersman.

Bouhanni var i bakken tidlig på etappen, men kom sterkt tilbake.

– Det minner meg om det franske mesterskapet for to sesonger siden. Da falt jeg, men vant. Jeg fortalte meg selv at jeg kunne vinne selv med fall, og jeg klarte det. Det er utrolig, sa Bouhanni til arrangørens nettsider.

Langt bak

Ingen nordmenn hadde sjanse til å være med i den heteste kampen om etappeseieren. Lars Petter Nordhaug kom inn til 57.-plass.

Et stort felt, hvor blant annet Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Thor Hushovd satt, ble hindret av en velt 20 kilometer før mål. De fikk dermed en luke opp til den fremste gruppen og havnet 1.09 minutter bak.

Søndagens etappe var 162,5 kilometer og strakte seg rundt i Mantes-la-Jolie. Mandag venter annen etappe fra Rambouillet til Saint-Georges-sur-Baulche. Den etappen er 205 kilometer lang. (©NTB)