Hopp til innhold

Krisesenteret 25 år

Hittil i år har 75 barn overnattet et eller flere døgn på Krisesenteret i Stavanger. Flesteparten er av utenlandsk opprinnelse.

Av:

Ruth Siri Espedal

/

Wenche Lamo Hadland

Enkelte barn kan bo på krisesenteret i opptil to måneder.

Barnekoordinartor Debbie Birkeland ved Krisesenteret i Stavanger sier de utenlandske barna sliter mye på grunn av språk og kulturforskjeller.

I dag feierer Krisesenteret i Stavanger at de har gitt kvinner og barn husly og trygghet i 25 år. I dag markeres jubileet med i sammenheng med Den internasjonale dagen mot vold mot kvinner.

Gjennom 25 år har senteret hjulpet rundt 2500 kvinner og barna deres. Ingeborg Vinje er styreleder i stiftelsen som driver senteret. Hun er fornøyd med det krisesenteret utrettet.

Styreleder Ingeborg Vinje har hjulpet til på krisesenteret siden starten.

I dag markeres jubileet på Universitet i Stavanger med en rekke foredrag om temaet og et blikk på senterets historie. Inge Paulsen mener 25 års jubileet er et bevis på at senteret trengs.

Senteret er til for voldtatte og mishandlede kvinner. Her får kvinnene veiledning og råd i alt fra å finne ny bolig til juridiske saker, men først og fremst gir får de trygghet.

I dag er senteret fullt, fem kvinner og åtte barn er i huset og sånn har det er vært det siste halve året.