Krise i Viking-leiren

Det nærmer seg krisestemning i Viking-leiren etter 0-3 hjemme mot Vålerenga.

Uwe Rösler

Fem kamper på rad uten seier, en ny, lite patent Thomas Myhre-manøver og kun én eneste hjemmeseier etter serieåpningen 15. mars: Viking har spilt seg selv ned i bunnstriden.

Kun fire lag ligger nå bak Viking på eliteserietabellen, men mest alvorlig for Viking er at laget ikke har vunnet en seriekamp siden 3-2 seieren mot dårligere plasserte Bodø/Glimt for en måned - eller seks seriekamper - siden.

Kun 13 poeng og en målsforskjell på 14-17 står nå laget med etter de 12 første seriekampene.

Tabbe

Mot Vålerenga mandag kveld åpnet Viking best, men en tabbe av Andre Danielsen etterfulgt av en ny tabbe av Thomas Myhre ga Vålerenga ledelsen 0-1. Myhre sto alt for langt ute og Bojan Zajic lobbet ballen elegant over Viking-målvakten og inn i det tomme buret.

Like før pause skåret Vålerenga på nytt ved Kristifer Hæstad etter at Håkon Skogseid hadde rotet bort ballen til Bent Sæternes.

Etter pause presset Viking på for utlikning og skapte flere sjanser, men nok en gang var det Vålerenga som fikk uttelling etter 64 minutters spill. Denne gang ved Andre Muri.

Bommet

Da begynte de første tilskuerne å forlate Viking stadion. Og bedre ble ikke kvelden da Viking fikk idømt et straffespark og Mame Niang presterte å sette ballen himmehøyt over målet.

Peter Ijeh var nær ved å redusere da han skjøt i tverrliggeren fem minutter senere. Det var det nærmeste Viking kom i en kamp laget førte, men hvor Vålerenga stort sett skåret på de sjansene som bød seg.