Kripos og Interpol etterforsker bombetruslene

For andre gang på ei uke fikk ble i dag den britiske skolen i Stavanger evakuert etter en bombetrussel. Begge gangene skjedde det samme ved andre skoler i Norden.

Bombetrussel mot den britiske skolen i Stavanger

Den britiske skolen i Stavanger ble evakuert da det ble ringt inn en bombetrussel i morges.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Vi har merket oss at trusselen kom inn ei uke etter den første, sier politioverbetjent Edvind Gard i Sør-Vest politidistrikt.

I halv ni-tiden i morges ringte en engelsk person inn en bombetrussel til den britiske skolen i Stavanger. Skolen ble evakuert og gjennomsøkt uten at politiet fant noe. For ei uke siden skjedde det samme. Meldingen kom om at det var bomber i skolegården.

Begge gangene ble det også ringt inn en bombetrussel til en annen britisk skole i Norden. Første gang mot The British International School of Stockholm i Sverige, og i dag mot The english school of Helsinki i Finland.

Har sikret elektroniske spor

– Vi ser at det er flere skoler som lider samme skjebne og får enn slik trussel mot seg. Derfor jobbes det internasjonalt, og vi må se om det er sammenhenger mellom de ulike skolen som har blitt utsatt for trusler, sier Gard.

– Vi snakker med politi i andre land. Kripos og Interpol er koblet inn, sier han.

Sør-Vest politidistrikt satte i gang etterforskning etter den første bombetrusselen for ei uke siden, og nå blir også dagens hendelse lagt til.

– Vi har sikret oss sporene som ligger elektronisk, men vil foreløpig ikke kommentere hva de inneholder, sier han.

– Rammer uskyldige

Politiet har ikke avgjort om de vil betegne truslene som terror.

– Vi ser selvsagt på det som har skjedd ut ifra dagens verdensbilde. Politiet har ikke gjort seg opp en fast mening om hva som ligger bak, sier Gard.

– Vi tar dette på alvor. Det rammer uskyldige, og vi har som oppgave å skape trygghet for dem, sier han.

Den britiske skolen i Stavanger, som fekk bombetrugsel mot seg førre veke, har fått ny bombetrugsel i dag. Situasjonen er nå avklart melder politiet.

VIDEO: I dag morges ble det ringt inn en bombetrussel til den britiske skolen i Stavanger.