Normal

– Ingen er tjent med forsinkelser på E39

Stortingsrepresentant Olaug Bollestad mener pengene må på bordet for å sikre at Hove-Sandved utbyggingen kommer i gang.

Olaug Bollestad
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Dette er jo en høyt prioritert sak. Både i Rogaland og i Norsk Transportplan ligger denne høyt framme, fordi det er en viktig åre inn til et av de områdene der det er flest jobber, nemlig Forus.

Det sier stortingsrepresentant Olaug Bollestad (KRF) til NRK.

Hun mener at pengene må komme på plass, slik at vi unngår utsettelse av E39-utbedringen mellom Sandved og Hove i Sandnes.

Les også: 80 minutter fra Stavanger til Kristiansand

Statens vegvesen meldte i dag at utbedringsarbeidet vil koste nærmere 200 millioner kroner mer enn antatt, og at dette vil forsinne utbyggingen.

– Må sikre at pengene kommer på bordet

Det er en strekning på 1550 meter som skal bygges om fra to- til fire felt. Her skal det bygges to nye bruer, og to kryss skal bygges om. Prisøkningen skyldes blant annet flere murer, mer støyskjerming, miljøtiltak og generell standardheving.

– Denne saken skal jo opp i Stortinget for å sikre de ekstra midlene det er snakk om. Det kan jo skje i prosjekter at de blir dyrere, og da må vi sikre at de pengene kommer på bordet, og det må vi gjøre til høsten, sier Bollestad.

Les også: Mener det kan ta 90 minutter å kjøre fra Ålgård til Kristiansand

Hun vil ta opp med sin stortingsgruppe at de nødvendige bevilgningene til dette arbeidet gis høy prioritet.

– Det er utbyggingsplaner i Sandnes Øst, og det er mye folk som bor i området mot Hommersåk. Dette er og hovedfartsåren inn fra sør. Derfor blir dette på en måte proppen som nå hindrer en flyt på E39 inn mot Stavanger og Forus, sier stortingsrepresentanten.

Vil ha oppstart før jul

Bollestad minner og om at Sandved -Hove er første etappen på utbyggingen av E39 som skal gå videre helt ned til Kristiansand.

– Da er jo områdene rundt storbyene de viktigste og de som er størst og trangest nå. Da må vi ha fokuset der, og derfor er dette viktig for KrF, sier Bollestad.

Hun har fortsatt et håp om det må være mulig å komme i gang med utbyggingsarbeidene på denne siden av årsskiftet.

– Hvis vi får et vedtak som kommer tidlig i oktober, så håper jeg at ting kan starte før jul. Ingen er tjent med forsinkelser på E39. Det står og stanger nok som det gjør, mener Bollestad.