KrF: – Hvis de ikke har oss, må de bli enige med Ap og SV i stedet

Fungerende KrF-leder Dagrun Eriksen slår tilbake mot Frp-nestleder Per Sandberg, som mener at sentrumspartiene misbruker rollen som støttepartier i Stortinget.

Dagrun Eriksen

– Hvis det er tran og ribbediett som gjør at en får gjennomslag i politikken, vil jeg anbefale den for alle, sier Dagrun Eriksen om kritikken fra Per Sandberg (Frp).

Foto: Anders Fehn / NRK

– Jeg sier lykke til til Per Sandberg dersom han skal finne mer konstruktive samarbeidspartnere enn oss, sa Eriksen da hun åpnet KrFs lokalpolitikerkonferanse i Stavanger fredag.

Sandberg markerte Høyre/Frp-regjeringens første 100 dager med å kritisere Venstre og KrF. Til NRK sier han at de to partiene har misbrukt sin makt og tilkjempet seg seire i statsbudsjettet på bekostning av Frp.

Dagrun Eriksen

Dagrun Eriksen åpnet KrFs lokalpolitikerkonferanse i Stavanger fredag.

Foto: Anders Fehn / NRK
Per Sandberg

Per Sandberg (Frp).

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Eriksen velger å ta det som ros.

– Flott at han sier det

– Det er en veldig god attest å få for et parti, at noen mener at vi får til for mye. Det er flott at han sier det, sa Eriksen ifølge NTB.

Hun viste til samarbeidsavtalen mellom regjeringen og Venstre/KrF, som Sandberg var med på å forhandle fram.

– Per Sandberg og Frp må forstå at alle de seirene de har fått, har de fått til på grunn av samarbeidet med oss. Samarbeidsavtalen skal ikke bare gjelde i september og for første statsbudsjett. Den skal sørge for at regjeringen ikke blir en kasteball de fire neste årene. Det tror jeg både landet og regjeringen er tjent med, sa Eriksen.

«For mye tran og ribbe»

Sandberg har sagt til NRK at han mener både Venstre og KrF «har inntatt altfor mye tran og spist for mye ribbe i jula», og at «vi må balansere det etter hvert».

Etter at hun åpnet konferansen i Stavanger, kommenterte Eriksen det utsagnet slik:

– Hvis det er tran og ribbediett som gjør at en får gjennomslag i politikken, vil jeg anbefale den for alle. Det Sandberg kanskje glemmer litt, er at hvis de ikke har oss som konstruktivt opposisjonsparti, må de prøve å komme til enighet med Arbeiderpartiet og SV i stedet. Det er kanskje litt mer krevende, sier hun til NRK.