Krever kamera i Rennfast

Sør-Rogaland Brannkorspforening krever overvåkingskamera i Rennfast. Det vil bedre sikkerheten for både bilister og redningsmenn.

Leder i Sør-Rogaland Brannkorpsforening, Ola Kluge, mener det er nyttig for brannfolkene å få vite mest mulig om forholdene nede i tunnelene før de går inn i potensielt farlige situasjoner.

- Det handler om mannskapenes sikkerhet og trygghetsfølelse. Jeg vil tro det går hånd i hånd med sikkerheten til bilistene, sier Kluge.

 

Lastebil brant i Mastrafjordtunnelen

Brann i Mastrafjordtunnelen

Det er skrekkmeldingen i forrige uke som har fått Ola Kluge i Sør-Rogaland Brannkorpsforening til å reagere. Onsdag tok et vogntog fyr inne i Mastrafjordtunnelen.

Like bak vogntoget kom en tankbil med propan, kystbussen med 13 passasjerer og flere personbiler. De ble stående fast inne i tunnelen. Brannmennene visste lite om hva som ventet dem ved ulykkesstedet.

Informasjon

Kluge mener overvåkingskameraer kunne gitt verdifull informasjon.

- Jeg er helt sikker på at det vil gi oss verdifull informasjon som vi kan arbeide med på veien ut til skadestedet. 110-sentralen kan også bearbeide dette.

Ingen ble skadet i Mastrafjordtunnelen. Men Kluge mener vi ikke kan vente på katastrofen før noe skjer.

Neste gang

Statens vegvesen vil ikke kommentere forslaget fra brannkorpsforeningen, men sier de er iferd med å vurdere regelverket på nytt. Kluge mener man ikke trenger et nytt regelverk for å tenke nytt.

- Vi må se framover. Nå er det ikke sikkert det skjer en ulykke i Rennfast på mange år. Men neste gang bør vi ha kommet et skritt videre, sier Kluge.