NRK Meny
Normal

Krever mer etterforskning av voldtekt

Advokat vurderer å kalle inn ekspert på afrikansk sjekkekultur i voldtektssak.

Odd Rune Torstrup

(Arkivfoto)

En 38 år gammel somalier er siktet for forsøk på to overfallsvoldtekter i Stavanger i november i år.

38-åringen benekter forholdene, og hans advokat Odd Rune Torstrup krever nå at politiet foretar en grundigere etterforskning og innhenter mer opplysninger i saken.

- Jeg krever en grundig DNA-undersøkelse, for å se om man kan finne fornærmedes DNA på min klients jakke. Jeg ønsker også å vite hvor mange eksemplarer av jakken som er solgt i Norge, og krever at et bilde tatt fra overvåkingskamera forbedres teknisk, sier han.

- Automatisk stor motbakke

Torstrup mener den siste tids aksjoner for å gjøre Stavanger til en trygg by for jenter er viktige. Men han mener politiet må foreta en grundigere etterforskning, for å sikre hans klients rettssikkerhet.

- Dersom man er mørk og har hatt uønsket kontakt som ikke trenger å være voldtekt, har man automatisk stor motbakke dersom man blir anmeldt for voldtekt, sier Torstrup.

Vil kalle inn sjekkeekspert

I forbindelse med den ene voldekten har politet et bilde av gjerningsmannen. Torstrups klient benekter at han er på bildet. I det andre tilfellet ble somalieren tatt mens han holdt rundt kvinnen.

- Dette er en kar som kommer fra en annen kultur. Vi vet ikke hva han hadde tenkt å gjøre. Det kan ha vært et forsøk på å bli kjent med kvinnen, og det trenger ikke være forsett til voldekt her, sier advokaten.

Nå vurderer advokaten å be om spesiell ekspertise under rettssaken.

- Det kan være aktuelt å få inn en ekspert på afrikansk sjekkekultur, fordi dette kan ha med vedkommendes forsett å gjøre, sier Torstrup.