NRK Meny
Normal

Kreditorene taper 24 millioner

For hver tusenlapp som ble lånt ut til Bodhild Baasland, får kreditorene 22 kroner tilbake.

Advokat Tor Haver og advokat Per T. Sekse
Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Kreditorene i Bodhild Baaslands bo taper totalt over 24,4 millioner kroner på konkursen. Det viser sluttinnberetningen fra bobestyrer Per T. Sekse.

Bodhild Baasland ble slått personlig konkurs i september 2008 etter å ha lånt store beløp av banker, kredittinstitusjoner, venner og familie over en periode på omlag to år.

Pengene ble overført til sønnen Bjarte Baasland og det moren trodde var hans foretningsvirksomhet i Tsjekkia.

Nettspill

I ettertid viste det seg at han brukte pengene på nettspill.

Totalt spilte Bjarte Baasland bort mellom 60-70 millioner kroner, penger som i all hovedsak kom fra lån hans mor tok opp og lån som ble gitt direkte fra morens venninne, Cecilie Nustad.

Les også: Bjarte Baasland dømt

Hyttesalg


Lønn som er tilført Bodhild Baaslands konkursbo og deloppgjør av salget av ekteparet Baaslands hytte, er de eneste verdiene i boet og utgjør 1,2 millioner kroner. Samtidig beløper driften av boet seg til over 600 000.

Det innebærer at det kun er 560 000 kroner igjen til fordeling mellom de 28 kreditorene i boet. Det samlede kravet fra kreditorene er på 25 millioner.

Kreditorer

Finn Finsnes er den største kreditoren med et krav på 10,5 millioner.

Nordea og SR-Banks krav er på 2,3 millioner kroner hver, mens en rekke venner og slektninger av Bodhild Baasland har til gode beløp som varierer fra 300 000 til 1 million.

Store tap

Det innebærer at kreditorene i realiteten har tapt det aller meste av det de lånte ut til Bodhild Baasland. Bobestyrer Per T. Sekse har beregnet dividende til 2,24 prosent.

Det innebærer i praksis at en kreditor som har meldt krav om 1 millioner kroner i boet, vil få utbetalt 22 400 kroner.

Anket

Bobestyrer Sekse har avsatt 80 000 kroner i støtte til et eventuelt søksmål Bjarte Baasland har varslet mot spilleselskapene.

Søksmålet mot Centerbet er allerede avvist i Oslo tingrett, men avgjørelsen er anket.

Etterforskes

Flere av kreditorene har tidligere anmeldt Bodhild Baasland for bedrageri. Saken er fortsatt under etterforskning ved Oslo politikammer.

Bodhild Baasland er siktet for grovt bedrageri av totalt 5,5 millioner kroner og politiet foretok så sent om i januar avhør av flere kreditorer som tidligere ikke er avhørt i saken.