NRK Meny
Normal

Krangler om millioner i sluttoppgjør

Haugesund kommune og Norgeshallen AS krangler om over sju millioner kroner i sluttoppgjøret etter byggingen av Haugesund ishall.

Ishallen i Haugesund
Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Ishallen ble overtatt av kommunen på fredag i forrige uke, hele tre måneder senere enn planlagt.

Kontraktssummen mellom partene er på 33,6 millioner kroner, og kommunens prosjektleder Per Ørpetveit holder nå tilbake resten av sluttoppgjøret.

- Vi har en dagmulkt på til sammen over 3,3 millioner, og vi har en del gjenstående arbeid og feil og mangler som beløper seg på over 2 millioner, sier han. Vi går nok nå til krav for å få penger ut av bankgarantien for å få fullført hallen.

Dermed vil ikke Norgeshallen AS få en eneste krone til av Haugesund kommune, utover det de allerede har fåttt.

Uenige

Norgeshallens daglige leder Arne Myhrvold mener slike diskusjoner ikke hører hjemme i media, og sier at det ikke er grunnlag for kommunens handlemåte.

- Vi er uenige med kommunen, så her vil vi få en juridisk diskusjon, sier han.

Etter det NRK kjenner til holder Haugesund kommune tilbake over fire millioner kroner i sluttoppgjøret med Norgeshallen AS, og i tillegg krever kommunen hele bankgarantien på vel 3,3 millioner kroner.

Partene skal møtes allerede onsdag, og for Norgeshallen er sluttoppgjøret viktig å få i havn. En av underleverandørene, Recon AS på Stord, har nemlig omlag 2,9 millioner kroner utestående, og fredag denne uken behandler Oslo tingrett Stordfirmaets konkursbegjæring mot Norgeshallen.

- Jeg regner med at vi ikke havner i rettssalen med dette, sier daglig leder Arne Myhrvold i Norgeshallen AS. Begge parter er best tjent med at vi ikke gjør det tror jeg.