113 smittet av korona i Rogaland

113 personer i Rogaland smittet av koronaviruset. Torsdag ble 18 nye tilfeller bekreftet.

Stavanger legevakt – korona-skilt

Over hele fylket testes personer mulig smitte av koronaviruset. I Stavanger tok legevakten over 100 tester den første uka.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

  • Denne artikkelen er sist oppdatert om kvelden 12. mars. For ferskere tall, gå til NRK.no. For nyheter om korona i Rogaland, klikk deg inn på her.

Torsdag kveld ble det bekreftet 14 nye smittetilfeller i Stavanger. Alle de nye smittede er voksne som har vært på utenlandsreise.

I Randaberg er det to personar som er bekreftet smittet, det opplyser kommuneoverlegen til Bygdebladet.

I Hå er en person bekreftet smittet torsdag. Personen var allerede definert som nærkontakt, og var allerede i karantene.

I Sandnes er det bekreftet ett nytt smittetilfelle torsdag, der er nå det totale tallet på smittede 22.

21 nye tilfeller onsdag

Ti nye smittetilfeller i Stavanger ble bekreftet onsdag kveld. Alle er voksne som har vært på reise i Østerrike. De er nå i hjemmekarantene med lette symptomer.

Onsdag kveld opplyser Sandnes kommune at fem personer er bekreftet smittet av koronaviruset, antall smittede i kommunen er nå oppe i 21.

En person i Eigersund kommune har testet positivt for korona, opplyser kommunen.

En mann i Randaberg har onsdag testet positivt for korona, opplyser kommuneoverlege Ole Bernt Lenning til Randaberg24. På ettermiddag ble to nye tilfeller bekreftet, melder Bygdebladet. I alt fire personer i kommunen er smittet.

Onsdag opplyste også Hå kommune at en person som er bosatt i kommunen er bekreftet smittet. Personen var allerede definert som nærkontakt, og hele familien var i karantene da symptomene oppstod.

I Sola ble det også påvist to nye tilfeller onsdag.

35 nye tilfeller tirsdag

Tirsdag meldte Stavanger kommune om totalt 21 nye smittetilfeller. Til sammen ble 35 nye tilfeller bekreftet i Rogaland denne dagen, noe som gjør tirsdag 10. mars til døgnet med høyest antall positive prøver.

Koronasmitte i Rogaland

Kommune

Antall smittede

Dato prøveresultat ble offentliggjort

Bjerkreim

Bokn

Eigersund

2

Tirsdag 10. mars (1), onsdag 11. mars (1)

Gjesdal

2

Fredag 6. mars

Haugesund

1

Onsdag 4. mars

Hjelmeland

2

Tirsdag 10. mars (1), torsdag 12. mars (1)

Karmøy

Klepp

1

Onsdag 4. mars

Kvitsøy

Lund

Randaberg

6

Tirsdag 10. mars (1), onsdag 11. mars (3), torsdag (2)

Sandnes

22

Torsdag 5. mars (1), søndag 8. mars (2), mandag 9.mars (9) og tirsdag 10. mars (4), onsdag 11. mars (5), torsdag 12. mars (1)

Sauda

2

Søndag 8. mars

Sokndal

Stavanger

62

Mandag 2. mars (2), onsdag 4. mars (1), torsdag 5. mars (2), lørdag 7. mars (3), søndag 8. mars (1), mandag 9. mars (8) og tirsdag 10. mars (7 + 14), onsdag 11. mars (10), torsdag 12. mars (14)

Strand

Suldal

Time

4

Søndag 8. mars (1), mandag 9. mars (1) og tirsdag 10. mars (2)

Tysvær

2

Lørdag 7. mars (1) og fredag 6. mars (1)

Sola

7

Tirsdag 10. mars (5), onsdag 11. mars (2)

Utsira

Vindafjord

Totalt

113

Blant de smittede er ansatt ved Bryneheimen i Time kommune. Kvinnen, som bor i en annen kommune, har vært i London. Hun var på jobb i noen dager etter hjemkomsten og har hatt nærkontakt med åtte ansatte og åtte pasienter. De ansatte er i karantene, og pasientene blir fulgt opp i henhold til FHI sine retningslinjer.

Randaberg fikk tirsdag påvist sitt første tilfelle av koronaviruset. Personen har vært på reise i Østerrike. Det første tilfellet i Eigersund kom også denne dagen.

Tirsdag ble også fem solabuer bekreftet smittet, de første i kommunen. Et par, en mann og en kvinne, er på ferie i Østerrike og isolert på et hotell. De tre andre som er smittet, har vært i Østerrike, men er tilbake i Sola.

Fire nye personer i Sandnes fikk påvist smitte tirsdag. Tre har blitt smittet i Alpene, mens den fjerde har blitt smittet av nær familie.

18 nye mandag

Mandag viste koronatestingen i fylket 18 nye tilfeller. Time kommune fikk sitt første bekreftede smittetilfelle, mens Stavanger kommune fikk åtte nye.

Resten av mandagens 18 smittetilfeller, ni, ble bekreftet i Sandnes kommune. Åtte har vært på skiferie i Alpene, mens én har blitt smittet i London, ifølge kommuneoverlege Hans Petter Torvik.

Åtte lørdag og søndag

Søndag kveld ble fem nye smittetilfeller bekreftet i Rogaland. To av tilfellene var i Sandnes, to i Sauda og ett i Stavanger.

Samme dag meldte Stavanger universitetssjukehus (SUS) at en av deres ansatte har fått påvist korona.

Sykehuset bestemte derfor å stenge en av to fødeavdelinger.

Lørdag ble det bekreftet fire nye smittetilfeller i fylket, ett av dem i Tysvær. Vedkommende spiller fotball. Etter den positive prøven ble samtlige spillere som hadde vært på trening sammen med den smittede, satt i karantene, ifølge Tysvær Bygdeblad.

De tre andre tilfellene som kom lørdag, var i Stavanger. De tre er voksne som har vært på ferie i Nord-Italia.

– Vi ber nå alle som har vært i Nord-Italia siste 14 dager, og som har luftveissymptomer eller feber, om å holde seg hjemme og kontakte legevakten for testing, oppfordrer helsesjef Marit Anda i Stavanger kommune.

Fredag kom tre nye smittetilfeller. I Gjesdal fikk to eldre personer fått påvist koronasmitte, melder Gjesdalbuen. De to var i samme reisefølge, og er i hjemmeisolering.

I Tysvær testet en voksen person positivt på koronaviruset fredag morgen. Vedkommende er ikke alvorlig syk, og oppholder seg hjemme. Personen har hatt begrenset kontakt med andre etter hjemkomst fra utlandet.

Barn i Stavanger smittet

Torsdag fikk tre rogalendinger påvist koronasmitte. En barneskoleelev i Stavanger er blant dem. Barnet har vært i Nord-Italia. Foresatte på elevens trinn ble varslet per SMS, og elevene ble bedt om å holde seg hjemme fredag.

En elev ved en videregående skole fikk også påvist smitte samme dag. Verken barneskolen eller den videregående skolen ble stengt dagen etter.

Det tredje smittetilfellet torsdag ble bekreftet i Sandnes. Vedkommende ble testet to ganger i dagene før, men disse ga ikke entydig resultat, ifølge Sandnes kommune.

De første i Haugesund og Klepp

Onsdag 4. mars var tre prøvesvar positive i fylket. I Haugesund kom kommunens første smittetilfelle.

– Personen er i god form, opplyser smittevernlege Teis Qvale til NRK.

Også det første tilfellet i Klepp ble bekreftet denne dagen. Den ble satt i karantene i sitt eget hjem, og to andre i samme familie ble testet.

Samme dag ble Stavangers andre smittetilfelle bekreftet.

Første i Rogaland mandag 2. mars

Den første registrerte i Rogaland kom i Stavanger mandag 2. mars. Da la Stavanger kommune ut en melding på sine hjemmesider om at en person hadde testet positivt.

Fordi to prøver ble forvekslet på Stavanger universitetssjukehus, var det egentlig to smittetilfeller i Stavanger denne dagen.

Dette bildet viser koronaviruset og er publisert av britiske helsemyndigheter.

Dette bildet viser koronaviruset og er publisert av britiske helsemyndigheter.

Foto: HO / Afp

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 26.07.2021
1 420
Smittede siste 7 dager
24
Innlagte
799
Døde
3 403 937
Vaksinerte