NRK Meny
Normal

Kjent konditor viser sine kunster

Søte glasurer, sterke farger, smaker som tar deg til himmels og kaker som smelter på tungen. Den verdenskjente konditoren Nathaniel Reid var denne uken på Måltidets hus i Stavanger for å lære bort noen av triksene sine.

Den verdenskjente konditoren Nathaniel Reid var i Stavanger denne uken.

– Han er veldig flink til å lære bort, for han forklarer hvordan han får til alle de små triksene og hvordan du får frem de beste smakene, sier en ivrig Hege Høgstø.

Hege Høgstø

Hege Høgstø er imponert over konditoren fra Amerika.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Hun er konditor ved Vaaland Dampbakeri, og er svært glad for å få besøk av den verdenskjente konditoren.

– Jeg har det veldig fint her. Det er mitt første besøk i Norge, men alle har tatt meg så godt i mot, sier Nathaniel Reid.

Fra Paris til St. Louis

– Det er et fint kjøkken og god kvalitet på råvarene vi bruker. Også er det mange flinke kokker her, sier han.

Nathaniel Reid

Nathaniel Reid trives på sitt første besøk i Norge.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Reid utdannet seg i følge sine hjemmesider ved Le Courdon Bleu i Paris, og har vunnet flere priser for arbeidet sitt som konditor. Nå driver han et konditori i St. Louis og reiser rundt og lærer andre om det han kan best.

Den som står bak kurset er kokk og konditor Bo Jensen. Han mener det er viktig at konditorene kommer sammen og lærer.

Viktig å holde en høy standard

– Når vi er sammen om å lære så blir det noe annet enn å stå på sin egen jobb. Også får vi mye ny inspirasjon ettersom han er såpass flink, sier Jensen.

Bo Jensen

Bo Jensen synes det er godt å lære sammen med andre konditorer.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Høgstø mener at kurs som dette er med på å øke standarden i Rogaland, slik at konditorene kan levere i verdensklasse.

– Det er veldig viktig at vi har en høy standard. Folk reiser mer, de krever mer og de ønsker flere og andre smaker, sier hun.

Og mesterkonditoren selv er ikke i tvil om at han trives i Norge.

–¨Jeg har virkelig koset meg her. Jeg er nødt til å komme tilbake på ferie, sier han.