Hopp til innhold

Vil ha 74 millioner for denne tomten

Stavanger kommune vil ha minst 74 millioner kroner for en 12 måls tomt på Storhaug. – Altfor dyrt, mener Stavanger boligbyggelag.

Øyvind Bergsaker og Grete Kvinnesland

Øyvind Bergsaker og Grete Kvinnesland i Stavanger kommune mener tomten er unik.

Foto: John Gunnar Skien / NRK

– Det er veldig få av denne typen tomter sentralt i Stavanger. Du har vann, avløp, vei og grønnstruktur på plass, så det er bare å begynne og bygge, sier prosjektleder Grete Kvinnesland i Stavanger kommune.

Kommunen la torsdag ut en 12 mål stor tomt på Rosenvang på Storhaug for salg. Tidligere stod kommunale boliger på tomten, men nå skal Rosenvang bli et pilotprosjekt med 66 boliger. Kommunen vil ha minst 74 millioner kroner for tomten.

– Vi vil ha mest mulig, og skal se på hva markedet ønsker å gi. Derfor kjører vi en prosess, og prøver å få i gang en budrunde, sier rådgiver Øyvind Bergsaker, som har fått ansvar for å selge tomten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rosenvang

– Tomten har alt på plass, sier prosjektleder Grete Kvinnesland i Stavanger kommune.

Foto: John Gunnar Skien / NRK

Stiller strenge krav

– Jeg har ikke spesielle tanker rundt tomteprisen. Markedet styrer prisen, og vi vil ha det markedet ønsker å gi, sier han.

I tillegg til krav om markedspris, stiller Stavanger kommune strenge krav til utformingen av boligene.

– Det er knyttet til energiforbruk. Disse boligene skal bruke minimum 50 prosent mindre energi enn konvensjonelle bygg. Det blir ofte ti prosent dyrere, sier Kvinnesland.

– Altfor dyrt

Cecilie Wathne

Cecilie Wathne i Stavanger boligbyggelag mener tomten er for dyr.

Foto: John Gunnar Skien / NRK

Stavanger boligbyggelag var i utgangspunktet interessert i tomten, men mener prisen er altfor høy.

Ifølge boligbyggelagets beregninger, vil en leilighet på hundre kvadratmeter bli én million kroner dyrere på grunn av energikravet fra kommunen.

– Den økte standarden gjør at dette prosjektet blir for dyrt i forhold til den typen leiligheter vi vil tilby markedet, sier kommunikasjonssjef Cecilie Wathne.

Hun mener kommunen heller bør sette i verk tiltak for å bedre den pressede boligsituasjonen i Stavanger.

– Det er viktig at vi som opererer i markedet setter oss ned og ser på situasjonen. Stavanger er landets dyreste by å bo i, og jeg mener det er på tide å sette i verk tiltak som gjør det mulig for unge å komme inn på boligmarkedet, sier Wathne.