NRK Meny
Normal

Snart forsvinner trolig «skammens gjerde»

– Dette er en gledens dag. Budskapet er at gjerdet skal rives i en fart. Det sier Frp-politiker Leif Arne Moi Nilsen etter at kommuneadministrasjonen i Stavanger går inn for å fjerne det såkalte «narkogjerdet» på Storhaug

Skammens gjerde

Kommuneadministrasjonen i Stavanger foreslår at det omstridte gjerdet i Normanns gate på Storhaug skal rives.

Foto: Hanne Høyland / NRK

– Jeg er veldig fornøyd, og håper at vi kan ta litt lærdom av dette, slik at vi aldri gjør dette igjen. Vi kan jo ikke holde på å sette opp gjerder mot alt som vi har noe imot, sier Moi Nilsen.

Les også: Dette narkogjerdet kan bli revet

Fremskrittspartiets fungerende gruppeleder i Stavanger bystyre jubler over innstillingen fra administrasjonen i kommunen. Moi Nilsen tok spørsmålet om det såkalte narkogjerdet opp i bystyret.

Leif Arne Moi Nilsen

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) jubler over at kommuneadministrasjonen vil fjerne det han kaller skammens gjerde i Normanns gate i Stavanger.

Foto: Kjersti Hetland

Han konstaterer at lovligheten av gjerdet nå er «dømt nord og ned».

Det omstridte gjerdet ble satt opp som en forsøksordning etter at det ble etablert et botiltak for rusavhengige i Normanns gate i 2012. Naboene fryktet at botiltaket ville føre til bråk, uro, kriminalitet og forsøpling.

Høsten 2013 ble forsøksordningen forlenget med ett år.

Mange vil være med og rive gjerdet

I innstillingen til Kommunalstyret for miljø og utbygging i Stavanger blir det foreslått at det blir utarbeidet en områdeplan som skal bedre det fysiske og sosiale miljøet i området. Samtidig blir det altså foreslått at gjerdet rives straks.

Frp-politikeren regner med at arbeidet med å rive gjerdet starter umiddelbart etter møtet i kommunalutvalget 21. april.

– Vi har jo startet en Facebook-gruppe etter at det ble så mye styr rundt dette. Det er 84 personer som har meldt seg på til å være med å rive gjerdet 30. april. Forskjellige organisasjoner fra hele landet vil komme hit for å gi oss en håndsrekning med å fjerne dette "skammens gjerde", forteller Moi Nilsen.