Sitter værfast på Utsira

Flere titalls personer sitter værfast på Utsira etter at ferjen har fått motorproblemer.

Rutebåten Utsira har maskinproblemer

Rutebåten Utsira får ikke fraktet passasjerer fra Utsira til Haugesund på grunn av problemer med kjølesystemet.

Foto: Rutebåten Utsira

Vinden er så kraftig og bølgene så høye at det heller ikke er mulig å få transportert de værfaste til land med annen rutebåt.

Skipper om bord på Rutebåten Utsira, Håvard Botn, sier at ferjen har problemer med kjøleanlegget og har liten tro på at feilen vil bli reparert i dag.

Ingen sjanser

– Med de værutsiktene som er tar vi ingen sjanser. Vi har lokalisert feilen, men det ser ut som om vi må vente på reparatører fra Danmark. Det betyr at dette kan ta noe tid, sier Botn.

Et reiseselskap på 24 personer er blant dem som har oppholdt seg på Utsira i natt og som etter planen skulle dra til fastlandet i dag. De har fått beskjed om at ingen av de ordinære båtene som trafikkerer strekningen Haugesund, Røvær og Utsira kan frakte dem i land.
Det blåser kraftig i området og værvarselet lover også mer vind.

Ingen mulighet

Ordfører på Utsira, Jarle Nilsen, sitter selv værfast – eller motorfast – i Haugesund og kommer seg ikke ut på øya.

– Det finnes få andre muligheter når det er meldt stiv kuling enn å vente på at rutebåten lar seg reparere. Vi klarer et par dager, sier Nilsen.

Flere i reiseselskapet som sitter værfast skulle vært på jobb mandag. Deriblant i Stavanger. Det kan de trolig bare glemme. De værfaste kan risikere både en og to ekstra overnattinger på Utsira slik været er nå.

– Men vi kan tilby godt med overnattingsplasser og vi har nok mat, sier Nilsen.

Flere nyheter fra Rogaland