Kolumbus sin Sanntidsapp er morgengretten

Kollektiselskapet vil gjerne fortelle de reisende nøyaktig når neste bussen kommer. Nå sliter Kolumbus med å få sanntidsappen til å virke om morgenen.

Elisabeth Tostensen

Kommunikasjonssjef Elisabeth Tostensen forstår at de reisende er utålmodige.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Det er ikke bare de reisende som kan være litt trøtte og trege om morgenen. Også datasystemet som fortelle folk på holdeplassen når bussen kommer er morgengrettent.

– Det er litt trøttende akkurat nå, sier Elisabeth Tostensen som er kommunikasjonssjef i Kolumbus. Systemet henger seg opp om morgenen, og Tostensen har forståelse for at reisende begynner å bli utålmodige.

Cirka, cirka, cirka

Til tross for at de reisende får opp cirka-tider på mobilene, forteller Tostensen at systemet virker bedre nå etter ruteomleggingen 1.juli.

Alt utstyret er montert, men nå blir det gjort justeringer om bord i en del av bussene. Dette gjør at de reisende får opplyst rutetidene i stedet for nøyaktig klokkeslett når neste buss kommer.

Elisabeth Tostensen

Elisabeth Tostensen sier de jobber med å forbedre appen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Målet var at den såkalt sanntidsappen skulle være helt oppe å gå til skolestart, men det er fortsatt er det rusk i maskineriet.

Sanntidsappen skal får flere til å velge bussen

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre systemet og sanntidsappen er enormt viktig for å få enda flere til å reise kollektivt, sier Elisabeth Tostensen.

Tostensen mener mange alternative bussavganger, og muligheten for å vite nøyaktig når neste buss kommer, kan få flere til å parkere bilen og kjøre buss.