Siste mann koplet seg på strømnettet

Tor Sigve Hovland har levd hele livet uten fast strøm, men i dag gikk en stor drøm i oppfyllelse.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Bonden fikk endelig strøm.

Bonden innerst i Ørsdal i Bjerkreim har til nå vært forsynt av eget kraftverk og - i kuldeperioder - aggregat.

Men nå er det slutt: Som siste mann ut fikk Tor Sigve Hovland i dag koplet gårdsbruket sitt i Bjordal til strømnettet.

Dette ble feiret med brask og bram av bygda som nå har alle brukene knyttet til fast strømtilførsel.

– Der gikk en drøm i oppfyllelse. Det er en stor dag for deg og foreldrene dine, men det er også en stor dag for Bjerkreim kommune. Det siste bruket er tilknyttet strømnettet, sier ordføreren i kommunen, Marthon Skårland, til bonden.

Hadde strøm

– Nå var det gamle verket mitt utslitt, så nå måtte jeg ha bygge nytt, men nå får jeg heller fast strømforsyning fra Dalane Energi, sider Hovland fornøyd.

Bonden gleder seg til å benytte seg av strømmen. Han trenger strømtilførsel til det meste av arbeidet han gjør på gården.

Utfordrende

Veien til fast strøm har ikke vært lett. Den kalde vinteren har bydd på utfordringer som har gjort det vanskelig å grave den 6 kilometers lange kabelen, som skulle knytte han til kommunens strømforsyning.

Noen er kanskje forundret over at en gård ikke har vanlig strømtilførsel, men med sin avsidesliggende plassering har det bydd på utfordringer.

– Gården ligger litt langt fra de andre gårdene, det er ganske mange kilometer ifra Hovland og opp her til Bjordal, det har vært kostbart å få det til, sier Skårland.

Endelig kan Hovland senke skuldrene og legge bena på bordet. Nå kan han nyte at tiden med eget kraftverk og aggregat er forbi.