NRK Meny
Normal

– Striden har tappet meg kraftig

Den interne striden i Stavanger Ap gjør at Ståle Johan Knutsen ikke stiller til gjenvalg som leder i partiet.

Bjelland på pressekonferanse

Ståle Johan Knutsen (t.h.) gir seg som leder i Stavanger Ap. Bildet er tatt ved en annen anledning. (Arkivfoto)

Foto: Ole Andreas Bø

Den interne striden i Stavanger Arbeiderparti er en viktig årsak til at leder Ståle Johan Knutsen gir seg, skriver Stavanger Aftenblad i dag.

– Jeg gikk ikke inn i politikken for å drive med intern strid, men for å drive med politisk arbeid mot våre politiske motstandere. Jeg skal ærlig innrømme at det har tappet meg kraftig, sier Knutsen til NRK.

– Vil ta det roligere

Det har vært mye uro i Stavanger Arbeiderparti etter at Cecile Bjelland tok over som gruppeleder og ordførerkandidat, og ledelsen i partiet og ledelsen i bystyregruppen står steilt mot hverandre.

Bjelland, Arnt-Heikki Steinbakk og Kristine Gramstad stilte før jul styreplassene sine til disposisjon på grunn av mistillit til styreledelsen.

Ståle Johan Knutsen har fulgt råd fra familie og venner om nå å gi seg som leder i partiet.

– Jeg fortsetter i mine folkevalgte verv, men vil prøve å ta det roligere slik at jeg får mer tid til familie, sier Knutsen.

Steinbakk stiller ikke

En av dem som stilte styreplassen sin til disposisjon, Arnt Heikki Steinbakk, sier at Knudsens avgjørelse ikke påvirker det han bestemte seg for før jul.

– Jeg vil slippe til nye krefter, og har sagt at jeg vil bruke min tid og mine krefter på bystyregruppa, sier han.

Knudsen vil ikke ta stilling til hvem som skal overta ledervervet i partiet.

– Partiet trenger en leder som kan samle krefter slik at det blir et godt resultat frem til 2013 og 2015. Jeg overlater til valgkomiteen å ta stilling til hvem som skal overta, sier Knutsen.

Nestlederne til disposisjon

Nestlederne Hilde Karlsen og Anne Torill S. Lura stiller seg begge til disposisjon for valgkomiteen, men ingen av dem ønsker å bli ny leder i partiet.

– Hvis partiet trenger meg videre, skal jeg også i fremtiden stille opp. Det er beskjeden jeg har gitt leder av valgkomiteen etter å ha tenkt meg grundig om. For meg blir det viktig å stille opp for partiet også i vanskelige tider, sier Hilde Karlsen til Stavanger Aftenblad.

– Jeg stiller meg til disposisjon av lojalitet til partiet. Jeg er glad i Arbeiderpartiet, og når partiet er i trøbbel er det ikke rett å trekke seg, sier Anne Torill S. Lura til avisen.